fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεσημέρι στο κέντρο: Τα 5 αγαπημένα μου spots

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Οι μεσημεριανές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας κρύβουν πάντα γευστικές εκπλήξεις.

Αγαπώ το κέντρο της πόλης γιατί δεν με κάνει να βαριέμαι ποτέ, μαζεύει ετερόκλητό κοινό, με προδιαθέτει για ατελείωτο shopping και διαθέτει μερικά απο τα ωραιότερα και πιο cozy μαγαζιά για lunch, after office drinks και street food (άδικα). Επιπλέον τα μεσημέρια όλα είναι πιο casual, πιο σοφιστικέ και αφουγκράζεσαι καλύτερα τα vibes της πόλης.

Αυτά είναι τα 5 spots που αγαπώ αυτό το φθινόπωρο.

Gaku: Απο την Ιαπωνία με λατρεία. Στην οδό Απόλλωνος εκεί που ήταν το Furin Kazan βρίσκω πάντα μια μεγάλη ποικιλία από σούσι και πιάτα που παραπέμπουν στις γιαπωνέζικες ταβέρνες izakaya. Φανταστικό black cod, ωραίες σαλάτες και μια απίθανη, ήσυχη ατμόσφαιρα τα μεσημέρια στα φωτεινά τραπέζια μπροστά απο τις μεγάλες τζαμαρίες.

Avocado: Αν λατρεύετε το αβοκάντο (όπως εγώ) τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε αυτο το μικρό αλλά τόσο γευστικό vegan εστιατόριο στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα. Το αβοκάντο είναι ο βασιλιάς του μενού, σερβίρεται ακόμα και με σπιτικό χούμους ή σε μορφή μπιφτεκιού. Ήσυχο και διακριτικό με απίθανα glouten free πιάτα και ωραίους χυμούς.

Pax Burgers: Χωρίς να είμαι fan των burgers, το συγκεκριμένο street (άδικο) με έψησε να δοκιμάσω το απίθανο μενού του. Στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης εκεί που χτυπάει ο παλμός της πόλης το Pax Burgers ανεβάζει το μπιφτέκι σε άλλο επίπεδο και αυτό είναι το ζητούμενο στην δική μου περίπτωση. Το καλό είναι οτι όλα ετοιμάζονται τη στιγμή που παραγγέλνεις. Το πολύ καλό είναι οτι το μπιφτέκι φτιάχνεται από 100% μοσχαρίσιο κιμά και το ψήσιμο είναι όλα τα λεφτά.

Stinking Bishop: Ενα απο τα πολύ αγαπημένα μου μπαρ εστιατόρια στο Κολωνάκι με απίθανη ατμόσφαιρα, μεγαλη λίστα κρασιών, ωραία τυριά ακόμα ωραιότερα κρεατικά και κοσμοπολίτικη αύρα. Πάντα κάποιον γνωστό συναντώ στην ευρύχωρη μπάρα του ενώ τις καλές μέρες έχει και τραπεζάκια έξω. Ιδανικό για τα χειμωνιάτικα after office drinks.

Mamacita: Ενα κουκλίστικο μεξικάνικο ρεστοράν που δεν το βαριέσαι ποτέ καθώς το μενού έχει πολλές και ωραίες επιλογές. Κάθομαι αγκαλιά με την ηρωίδα μου την Φρίντα και δοκιμάζω tacos, quesadillas, fajitas και decent κοκταίηλ μέσα σε ένα πολύχρωμο πληθωρικό σκηνικό που δίνει χρώμα στο γκρι του κέντρου και χαρά...στον ουρανισκό μου!