fbpx

Τι αγαπώ αυτή την εβδομάδα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η σχέση της Joan Collins με την Ζωζώ Σαπουντζάκη, η καυτή αγκαλιά των Χριστουγέννων, ένα καινούργιο κουκλίστικο "σουσάδικο" και τα ωραιότερα μελομακάρονα στα νότια προάστια.

Αυτή την εβδομάδα εμπνέομαι απο την στραφταλιζέ δεκαετία του 1980 με μια μαύρη ολόσωμη φόρμα με παγιέτες, ανακαλύπτω τα πιο μαμαδίστικα μελομακάρονα, ακονίζω τα chopsticks μου στο νέο Tokyo Joe και κοιμάμαι αγκαλιά με μια...διασημότητα!

Home: Η κουβέρτα του οίκου Hermes

Είναι και εκείνα τα χειμωνιάτικα βράδια που θέλεις να χουχουλιάσεις στον καναπέ, να βλέπεις τα φωτάκια απο το χριστουγεννιάτικο δέντρο, να τρώς λιχουδιές και να βλέπεις Netflix. Η καλύτερη παρέα φυσικά για να απολαύσεις τέτοιες μοναδικές στιγμές είναι φυσικά μια πολυτελή ολόμαλλη κουβέρτα και η καλύτερη είναι αυτή της Hermes. Σε μπορντώ χρώμα για ατελείωτες ώρες cocooning!

Food: Το νέο Tokyo Joe είναι κουκλί

Δεν έχει κλείσει ούτε δύο εβδομάδες λειτουργίας το καινούργιο Tokyo Joe στην Ζησιμοπούλου στην Γλυφάδα και έχει γίνει ήδη σημείο αναφοράς των νοτίων που αγαπούν το sushi. Πάντα αποτελεί μια value for money επιλογή, με ποιοτικό φαγητό, φρέσκο σούσι, ωραία ευρύχωρη μπάρα και νέο σουπερ μοντέρνο ντεκόρ. Το πιο ενδιαφέρον είναι οτι τα Σαββατοκύριακα το εστιατόριο ανεβάζει τα ντεσιμπέλ και αποκτά περισσότερο "μπαρίστικη" διάθεση. Εγώ το προτιμώ και τα μεσημέρια για ένα ελαφρύ casual lunch.

Trend: Εσείς πόση παγιέτα αντέχετε;

Τι κοινό έχουν οι Joan Collins με την Ζωζώ Σαπουντζάκη, εκτός απο την ίδια ηλικία; Ήταν απο τις λίγες διασημότητες που φόρεσαν τόσο πολύ και τόσο σωστά τις παγιέτες. Το mega trend απο τα 80's είναι κυριολεκτικά παντού τον φετινό χειμώνα με τις βιτρίνες και τους δρόμους της πόλης να έχουν γεμίσει με παγιέτες, στρας και κάθε λογής στραφταλιζέ σύνολα. Η δική μου έμπνευση προέρχεται απο τις δύο παραπάνω κυρίες- είδωλα και είμαι σίγουρη πως αν ήταν καμία 45αρια χρόνια νεότερες θα επέλεγαν κι αυτές μια ολόσωμη μαύρη φόρμα με παγιέτες.

Τρώω: Τα ωραιότερα μελομακάρονα στα νότια προάστια

Σίγουρα υπάρχουν πολλά και καλά ζαχαροπλαστεία που προσφέρουν νόστιμα μελομακάρονα, ωστόσο ένα μικρό αλλά πολύ ψαγμένο και ποιοτικό μαγαζί στην Ανω Γλυφάδα παρασκευάζει απίθανα μελομακάρονα τόσο φίνα και τραγανά που ξυπνάνε μνήμες απο τα παιδικά μας χρόνια. Τόσο γλυκά όσο πρέπει και τόσο μελωμένα όσο τα θέλουμε. Το λιλιπούτειο ζαχαροπλαστείο " Ζάχαρη στην Ακρη" στην Γούναρη αλλά και η κλασική "Ανεμώνη" στην Αρτέμιδος με τα απίθανα επίσης μελομακάρονα είναι οι δύο διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζετε αν μένετε στην Γλυφάδα και θέλετε να γευτείτε το πιο αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων.