fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αγαπώ αυτή την εβδομάδα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το νέο thai στο Κολωνάκι, ο αγαπημένος Οσκαρ Ουάιλντ, ένα new -entry που "λύνει τα μάγια" και το ιδανικό soundtrack των Χριστουγέννων.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων κατακλύζει την στολισμένη πόλη και εμείς δίνουμε γιορτινά ραντεβού στα νέα hot spots με διαφορετικές προσδοκίες και στόχους, πάντα όμως με Χριστουγεννιάτικη αφορμή.

Food: Pat Pong Thai Restaurant

Έχοντας περπατήσει στο νυχτερινό παζάρι της Πατ Πόνγκ πριν απο καμιά δεκαετία και βάλε και έχοντας δοκιμάσει απο το πιο πικάντικο street food της Μπανγκόκ, τα πιο καυτερά gourmet thai του Λονδίνου μέχρι τηγανητά έντομα, μπορώ να καυχιέμαι οτι έχω κάνει διατριβή πάνω στη ταϊλανδέζικη κουζίνα. Πίσω στην Αθήνα τώρα, το καινούργιο thai restaurant στην Λεβέντη στο Κολωνάκι κάνει μια αξιοπρεπή προσπάθεια να προσεγγίσει την διασημότερη κουζίνα της Ασίας και δείχνει να βρίσκει τον δρόμο. Στο άκρως εξωτικό του ντεκόρ αξίζει να δοκιμάσετε ωραίες σούπες με γαρίδα, νόστιμα dumblings, δροσερές σαλάτες και ένα "τσαχπίνικο" καλαμάρι. Μας αρέσει η ιδέα του μικρού μενού, τα κοκτέιλ έχουν ενδιαφέρον αλλα θα θέλαμε λιγότερο "ελληνικό ταπεραμέντο" σε μια εξωτκή κουζίνα όπως η ταιλανδέζικη. Αλλιώς πως να εξηγήσω το green carry με κουνέλι;

Christmas Soundtrack: Απο το "Moon River" στο "Killing me Softly"

Χριστούγεννα χωρίς την φωνή του Frank Sinatra είναι σαν γαλοπούλα χωρίς γέμιση. Και επειδή αγαπάμε και την γεμιστή γαλοπούλα και τον πληθωρικό Frankie, τις μέρες των γιορτών στα αυτιά μας αντηχούν οι μελωδίες απο το "Something Stupid" του Robbie Williams και της Nicole Kidman, όλα τα christmas classics απο τον Michael Buble, το "Killing me Softly" του Sinatra και το παντός καιρού αγαπημένο "Moon River" απο τον Andy Williams απο την επική ταινία "Breakfast at Tiffany's".

Cinema: "Ο ευτυχισμένος 'Οσκαρ"

Για να είμαι ειλκρινής σε οτι έχει να κάνει με τον Οσκαρ Ουάιλντ θα μπορούσα να δω οτιδήποτε τον αφορά. Η ταινία του Ρούπερτ Έβερετ προσπαθεί να σκιαγραφήσει το πορτρέτο μια σπουδαίας προσωπικότητας, μιας αμφιλεγόμενης μεγαλοφυϊας που δεν χωρούσε πουθενά. Ενα ευφυές μυαλό, μια πληθωρική περσόνα, ένας αντισυμβατικός δημιουργός που έχει πει ίσως τις πιο σοφές δηλητηριώδεις ατάκες που κρύβουν μόνο αλήθειες. Ο Έβερετ καταφέρνει να φτιάξει μια τρυφερή και συγκινητική βιογραφία και να μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και στις δύσκολες τελευταίες στιγμές του διάσημου διανοούμενου ο οποίος ζούσε πάμφτωχος σε ένα φτηνό μοτελ στο Παρίσι. Ακόμα και αν δεν είστε θαυμαστές του Οσκαρ Ουάιλντ αξίζει να την δείτε.

Going out: Juju Bar Restaurant

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου "Divani Caravel" άνοιξε πριν απο λίγες εβδομάδες το νέο bar restaurant "Juju" που σημαίνει "αυτός που λύνει τα μάγια". Εμένα πάντως με μάγεψε το υπέροχο ξύλινο μπαρ (θα μπορούσα να ζήσω εκεί) με την τεράστια ψηφιακή οθόνη αλλά και η κατάμαυρη εντυπωσιακή κολόνα στον χώρο του μπαρ. Όλα, απο το ντεκόρ μέχρι τα ονόματα των κοκτέιλ είναι εμπνευσμένα απο την ταινία «8 1/2» του Φεντερίκο Φελίνι. Το φαγητό τώρα, κινείται σε κλασικές και αγαπημένες γεύσεις οι οποίες έχουν μια πιο μοντέρνα προσέγγιση όπως οι γαρίδες κοκτέιλ, η απίθανη σαλάτα με kale, ρόδι και κινόα και το φανταστικό φουαγκρά με αποξηραμένο σύκο και σοκολάτα. Τα κρεατικά ( σατομπριάν και μοσχάρι παγιάρ ) συνοδεύονται με απίθανες λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες, η κάβα του είναι πλούσια, το σέρβις άψογο και ενημερωμένο. Ενας χώρος με έντονη αύρα, εντυπωσιακό σκηνικό που σε καλεί να επιστρέψεις ξανά και να "φωλιάσεις" στο ξύλινο μπαρ τις γιορτινές νύχτες.