fbpx

Τι αγαπώ αυτή την εβδομάδα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και με super γιορτινό mood, ανεβαίνουμε τις σκάλες του Παλλάς, αναζητάμε τη καλύτερη μάσκα ομορφιάς, αναμένουμε ένα θαυμάσιο μιούζικαλ, θαυμάζουμε την σοφία μιας κυριολεκτικά grande dame της μόδας και διαπιστώνουμε ( ακόμα μια φορά) οτι το μέγεθος και οι πόντοι είναι θέμα γούστου!

Παράσταση:" Οι Μάγισσες της Σμύρνης"

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις μια θεατρική παράσταση αντάξια ενός βιβλίου που καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες και μιας τηλεοπτικής σειράς που έσπασε όλα τα ρεκόρ σε δημοφιλία; Ο κόσμος γνωρίζει και αγαπά τις "Μάγισσες της Σμύρνης" και αυτό απο μόνο του είναι ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για την παραγωγή όσο και για τους ηθοποιούς. Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή με πλούσια και εντυπωσιακά σκηνικά, υπέροχα κοστούμια, μια "μαγική" Καβογιάννη στον ρόλο της Ευθαλίας, μια πολύ δυνατή Καρύδη στον ρόλο της Κατίνας και μια πολύ πειστική Παπακωνσταντίνου στον ρόλο της μάγισσας Αττάρτης. Οι τρείς ώρες που διαρκεί η παράσταση περνούν άνετα καθώς η ιστορία αλλά και οι ερμηνείες είναι πολύ καλές, υπάρχει γρήγορη εναλλαγή των σκηνών ενώ η ατμόσφαιρα είναι απλά μαγική. "Οι Μάγισσες της Σμύρνης" της Μάρας Μειμαρίδη, στο αγαπημένο Παλλάς, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, κατάφεραν να μας ταξιδέψουν πολλά χρόνια πίσω, σε μια Σμύρνη στην "άνθιση" της, σε μια "ζωντανή" πόλη πριν τις φλόγες, πριν την καταστροφή. Απο τις ωραιότερες παραστάσεις της χρονιάς!

Beauty: Η μαγική μάσκα του Dr Jart

Αν δεν τα γνωρίζετε, είναι καιρός να τα μάθετε. Τα προιόντα του Dr Jart είναι απλά απίθανα καθώς χρησιμοποιεί κορεάτικες τεχνολογίες περιποίησης και ομορφιάς και κορεάτικα συστατικά δημιουργώντας καινοτόμες συνθέσεις. Η εταιρεία μάλιστα συνεργάζεται στενά με 15 δερματολόγους από 15 διαφορετικά ιατρικά ιδρύματα κάτι που το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις χρησιμοποιήσεις τα προιόντα της. Η καταπληκτική μάσκα Rubber Mask Moist Solution και το Cicapair - Sérum Réparateur à l'herbe du tigre είναι τα προιόντα που λατρεύω και δεν αποχωρίζομαι σχεδόν ποτέ τον τελευταίο καιρό. Ο ορός είναι φανταστικός και καταπραύνει το κουρασμένο δέρμα ενώ η μάσκα μοντελοποίσης δίνει φρεσκάδα και ενυδατώνει το δέρμα σαν να δέχεσαι την επαγγελματική φροντίδα ενός δερματολόγου.

Είδωλο: Iris Apfel

Στα 95 της χρόνια παραμένει ένα extravagant είδωλο στον χώρο της μόδας και του design. Με αφορμή την νέα συλλογή ποτηριών που κυκλοφόρησε τα οποία είναι ιδιαίτερα minimal σε αντίθεση με το grande στυλ της Apfel θυμήθηκα κάποιες πολύ σοφές δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν. «Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά, πρέπει να ξεφορτωθείς πολλά σκουπίδια. Τίποτα που αξίζει δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχει δωρεάν φαγητό. Την ημέρα που το έμαθα αυτό ήταν η ημέρα που μεγάλωσα. Όλα έχουν ένα τίμημα. Όλα τα εξωγενή πράγματα στην ζωή σας μπορεί να σας διαλύσουν. Ο καθένας είναι διαφορετικός. Δεν μπορείτε να κάνετε κανόνες για όλους τους ανθρώπους επειδή κάθε προσωπικότητα είναι διαφορετική. Το να βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι είναι ένα φοβερό πράγμα».

Ταινία: Περιμένω με ανυπομονησία την "Mary Poppins Returns"

Αυτά τα Χριστούγεννα και μετά απο 54 ολόκληρα χρόνια η αγαπημένη νταντά επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη. Η Έμιλι Μπλαντ υποδύεται τον ρόλο που έκανε διάσημη την Τζούλι Άντριους και «επιστρέφει» για να βοηθήσει τα τρία παιδιά των Μπανκς, της Τζέιν (Έμιλυ Μόρτιμερ) και του Μάικλ (Μπεν Γουΐσο), μετά από μια οικογενειακή τραγωδία. Εκτός απο την Μπλάντ την οποία αγαπώ πολύ και αποτελεί style icon ( η φωτογραφία με το συγκλονιστικό blue royal φόρεμα Schiaparelli που φόρεσε στην πρεμιέρα στο Albert Hall στο Λονδίνο τα λέει όλα) υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι που περιμένω αυτή την ταινία. Η Μέριλ Στριπ, ο σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ (γνωστός από τα «Annie» και «Chicago») αλλά και τα τραγούδια τα οποία είναι όλα καινούργια: συνθέσεις του βραβευμένου συνθέτη Μαρκ Σάιμαν, σε στίχους του Σκοτ Ουίτμαν και δικούς του. Η «Merry Poppins Returns» βγαίνει στις αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου.

Shoe lover: Εσείς πόσους πόντους προτιμάτε;

Metripump’Measuring Tape ή Metricathy Measuring Tape; Για να το θέσω αλλιώς, δεκαπέντε η δέκα πόντους προτιμάτε το τακούνι; Το απίθανο μοντέλο με την μεζούρα του Christian Louboutin είναι ένα απο τα πιο αγαπημένα παπούτσια της φετινής σεζόν. Κυκλοφορούν τρεις εκδοχές, όμως αυτές οι δύο είναι που μας προκαλούν καρδιοχτύπι παρόμοιο με αυτό του κεραυνοβόλου έρωτα. Όποιο και αν επιλέξετε ( υπάρχουν και τα δύο μοντέλα στην Ελλάδα) δεν θα βγείτε χαμένες καθώς και εντύπωση θα κάνετε και θα έχετε μια διαχρονική "παπουτσάρα" στους αιώνες των αιώνων... Προσωπική επιλογή είναι το δεκάποντο καθώς είναι πιο "φορέσιμο" ( έχω ήδη αρκετά ζευγάρια στην συλλογή μου που απλά... δεν τα περπατάς) και σχετικά άνετο!







Διαβάστε ακόμα