fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα δώρα είναι το "βαρύ" οπλοστάσιο των Χριστουγέννων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μπορεί άραγε ένα γοβάκι να σου ψιθυρίσει "σ'αγαπώ";

Όταν δίνεται απο καρδιάς, χωρίς δεύτερη σκέψη και είναι και το...σωστό νούμερο τότε ναι, μπορεί!. Αν υπάρχει κάτι που αλλάζει την διάθεση των ανθρώπων αυτό είναι τα δώρα. Είναι το πιο σημαντικό, το πιο ευχάριστο πράγμα των Χριστουγέννων, απο τα ελάχιστα που μας γυρίζουν πίσω στην παιδική μας ηλικία. Σε μια εποχή που η ανεμελιά και η αθωότητα είχαν τον πρώτο λόγο. Τότε που δεν μας ένοιαζε τίποτα και κανείς. Για το μόνο που "καιγόμασταν" ήταν για τις 15 μέρες καθισιό απο το βάρβαρο καθημερινό ξύπνημα του σχολείου, τα ατελείωτα γλυκά που θα τρώγαμε και φυσικά τα...δώρα! Τώρα αν τα έφερνε ο Αη Βασίλης ή τα έβαζε κρυφά η μαμά κάτω απο δέντρο λίγη σημασία είχε. Το καρδιοχτύπι για να ανοίξεις τα πακέτα, να ανακαλύψεις τι κρύβουν μέσα, να καθίσεις ώρες ατελείωτες να παίξεις και στο τέλος να κοιμηθείς αγκαλιά μ'αυτά στο κρεβάτι. Τι ωραία ανέμελα χρόνια, χωρίς σκοτούρες, χωρίς έννοιες

Προσωπικά θεωρώ ως την υπέρτατη στιγμή ανεμελιάς και αθωότητας το ξετύλιγμα των Χριστουγεννιάτικών δώρων στην παιδική μας ηλικία. Αν το καλοσκεφτείς υπάρχει πιο cool και πιο ξέγνοιαστη στιγμή απο αυτή που δέχεσαι δώρα κάθε λογής απο συγγενείς και φίλους; Αυτό είναι το καλό όταν είσαι παιδί, ότι σε κάθε περίπτωση τα δωράκια σου θα τα πάρεις οτι και αν συμβεί!

Τα δώρα της παιδικής μας ηλικίας ήταν πραγματικά, δεν ήταν ανταποδοτικά. Γιατί στην πραγματικότητα ένα δώρο δεν είναι ποτέ δώρο. Ενέχει πάντα την υποχρέωση τόσο να το δεχτείς όσο και να το ανταποδώσεις. Το πιο φοβερό είναι οτι ως παιδιά είχαμε την αθωότητα και το θράσος να ζητάμε με πολύ straight τρόπο τα δώρα που θέλαμε να μας φέρει ο Αη Βασίλης. Οσο μεγαλώνουμε το πάμε πιο "πλάγια" το πράγμα, " εεε να είδα ένα ζευγάρι συγκλονιστκά μποτάκια" ή "πήρε μια φοβερή τσάντα η Τζίνα, μακάρι να είχα και εγω μια" και άλλες τέτοιες ατάκες αυτού του στυλ. Εδώ να σας δώσω μια συμβουλή κορίτσια, όταν σας ρωτάει κάποιος τι δώρο θέλετε για τα Χριστούγεννα να λέτε κατευθείαν χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος την επιθυμία σας. Προσωπικά το κάνω απο την εποχή που ήμουν μικρό κοριτσάκι, με την διαφορά οτι τώρα διευκολύνω ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθώς εξηγώ και που ακριβώς θα το βρεί!

Βλέπω τον γιό μου πόσο ξεκάθαρος και απόλυτος είναι στην επιλογή των δώρων, ξέρει ακριβώς τι θέλει και δύσκολα μπαίνει σε δίλημμα. Αν στο ενδιάμεσο βρει κάτι εξίσου καλό ( το πολύ πολύ να κάνει αμπε μπα μπλόμ και να "κερδίσει" το παιχνίδι που ήθελε αρχικά). Γι αυτό αγαπώ τα αγόρια, ξέρουν σχεδόν πάντα τι θέλουν ( να αγοράσουν) και δύσκολα παρεκλλίνουν απο το αρχικό τους σχέδιο.

Τα δώρα "μιλάνε" για εμάς, δείχνουν τον χαρακτήρα μας, αποκαλύπτουν τις κρυφές επιθυμίες μας, κρύβουν προσεκτικά συμπεριφορές και καταστάσεις, Ο καθένας μας χαρίζει δώρα, με κίνητρα διαφορετικά. Δεν θα το αναλύσουμε χριστουγεννιάτικα ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι οτι η η αξία του δώρου, κρύβεται στην πρόθεση, με την οποία έγινε η αγορά. Αλλωστε τα δώρα των ανθρώπων που αγαπάνε, δεν χρειάζονται να έχουν τιμή. Τιμή στα πράγματα βάζουν οι άνθρωποι, που έχουν ξεχάσει πως μοιάζει η έκπληξη, γιατί αναλώνονται στην προσμονή.

Καλά Χριστούγεννα με πολλά δώρα για όλους!