fbpx

Τι αγαπώ αυτή την εβδομάδα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έφτασε και εμείς απολαμβάνουμε τις διακοπές μας κάνοντας γιορτινές βόλτες στην όμορφη Αθήνα με ανθρώπους που μας φτιάχνουν πραγματικά την διάθεση.

Λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, μια σύγχρονη Σταχτοπούτα με οδηγεί στο Μέγαρο, μια αισθησιακή φωνή διασκευάζει μοναδικά Frank Sinatra, μια πρώην πρώτη κυρία με ξεμυαλίζει και το πιο στυλάτο beauty salon στα νότια με προετοιμάζει κατάλληλα για την νύχτα του ρεβεγιόν. Στις ενδιάμεσες μέρες απο τα Χριστούγεννα μέχρι την νύχτα της Πρωτοχρονιάς (Twixmas είναι ο όρος) τριγυρνάω με τις πιτζάμες στο στολισμένο σπίτι, βλέπω ασταμάτητα Netflix, ακούω χριστουγεννιάτικες διασκευές, ανοίγω τα δώρα με τον γιό μου και τρώω με λαιμαργία τις γιορτινές σπεσιαλιτέ.. I love twixmas days!

Beauty salon: Shape Hair + Beauty

"Τα μαλλιά απαιτούν σεβασμό, είναι τέχνη για εμάς. Έχουμε προσωπική σχέση με τον πελάτη και θέλουμε να του προσφέρουμε οτι καλύτερο" μου λέει ο Σταύρος Ταταράκης, φίλος και ιδιοκτήτης του καλόγουστου minimal Shape Hair + Beauty στην Λαοδικης 41, στην Γλυφάδα. Με εμπειρία 30 χρόνια στον χώρο, με ατελείωτα σεμινάρια στον Vidal Sassoon, με άψογο επαγγελματισμό, service που "πετάει" και οικολογική συνείδηση ο Σταύρος και τα κορίτσια του δημιουργούν τα ωραιότερα κεφάλια τόσο σε χρώμα όσο και σε χτενίσματα στα νότια προάστια. Οικολογικές βαφές, θεραπεία κερατίνης με πραγματικό διαμάντι, υπέροχα σαμπουάν απο βιολογική κάπαρη. Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι στο Shape απο την στιγμή που θα εξηγήσεις αυτό που θέλεις να σου κάνουν στα μαλλιά σου δεν πρόκειται να ξαναασχοληθείς απλά θα αφεθείς στα έμπειρα χέρια τους και θα απολαύσεις την ολη διαδικασία. Και πιστέψτε με, σας το λέω με σιγουριά καθώς δεν είμαι καθόλου εύκολη περίπτωση!

Style icon: Οι glitter boots της Michelle Obama μου πήραν το μυαλό

Τους Obama τους αγαπώ, την Μισέλ λίγο παραπάνω καθώς υπήρξε μια απο τις πιο διακριτικές και καλοντυμένες πρώτες κυρίες της Αμερικής. Στην τελευταία της εμφάνιση όπου μίλησε στην Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για το βιβλίο της "Becoming" ( το οποίο έχει ήδη πουλήσει πάνω 2 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και τον Καναδά) έκανε μια συγκλονιστική εμφάνιση. Συνδύασε το κίτρινο Balenciaga φόρεμα με τις iconic disco μπότες του οίκου. Με την συγκεκριμένη εμφάνιση η πρώην πρώτη κυρία απέδειξε οτι είναι πλέον ελεύθερη να ντύνεται όπως επιθυμεί χωρίς να νοιάζεται για πρωτόκολλα και τίτλους τιμής. Για την ιστορία να αναφέρουμε οτι το συγκεκριμένο ζευγάρι μπότες κοστίζει 2,935 λίρες και σίγουρα...these boots are not made for walking!

Παράσταση: Η Σταχτοπούτα στο Μεγάρο

Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής «Σταχτοπούτας», μια μοντέρνα χορογραφία σε μια αφαιρετική παράσταση, με εντυπωσιακά κοστούμια είδαμε πριν απο λίγες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής. Το κορυφαίο Μπαλέτο του Μόντε Κάρλο (μέχρι τις 29/12), μας διηγείται την ιστορία της Σταχτοπούτας λίγο διαφορετικά, σε μια σύγχρονη εκδοχή μετατρέποντας την σε ένα απλό κορίτσι της διπλανής πόρτας που ζει κι ερωτεύεται όπως όλα τα υπόλοιπα. Οι φωτισμοί είναι υπέροχοι, η μουσική συγκλονιστική, τα σκηνικά εντυπωσιακά και η νεράιδα -νονά είναι αυτή που κλέβει την παράσταση κατά την γνώμη μου. Για τους φανατικούς του είδους δεν πρέπει να το χάσετε.

Live: Allan Harris

Πρόκειται για μια σπουδαία φωνή, έναν μοναδικπό jazz man όμοιο του σπάνια έχω ακούσει. Έχοντας τον βαρύ τίτλο του Nat king Cole του 21ου αιώνα οι προσδοκίες σου είναι πολύ μεγάλες όταν πηγαίνεις να τον δεις live. Και το φοβερό είναι οτι δεν σε απογοητεύει, αντίθετα σε συγκινεί και σε ταξιδεύει στον δικό του κόσμο με την βαθιά ξεχωριστή φωνή του. Απολαυστικός, αισθησιακός με άκρως γιορτινό ρεπερτόριο και μια μπάντα που τα σπάει. Αξίζει να τον ακούσετε στο Half Note Jazz Club μεχρι τις 27/12