fbpx

Τι αγαπώ αυτή την εβδομάδα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια απίθανη βιογραφία, μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε, ένα μιλανέζικο ( χωρίς υπερβολή) εστιατόριο στην Κριεζώτου, μια ταινία που τα "σπάει" και η beauty εμμονή (και) για το 2019.

Τα Χριστούγεννα (δυστυχώς) τελείωσαν η πόλη επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς και εμείς μετά το υπέροχο φαγοπότι και την ανέμελη τεμπελιά" των γιορτών,"ζεσταίνουμε" τα τακούνια μας (παρά το πολικό ψύχος) για να ανακαλύψουμε νέα αγαπημένα spots και ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Αθήνα.

Food: Opera Quarta

Αγαπώ ιδιαιτέρως την οδό Κριεζώτου γιάτι πάντα βρίσκω ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα εκεί ( απο γλυκά και σπάνια κρασιά μέχρι...δικηγορικά γραφεία). Ετσι συμβαίνει και με το Opera Quarta ένα φινετσάτο, κομψό εστιατόριο με μοναδική ατμόσφαιρα, αυθεντική μιλανέζικη αύρα και υπέροχο φιλόξενο μπαρ απο αυτά που ξεχνάς να φύγεις! Το φαγητό είναι πολύ καλό, το σέρβις ευγενικό και γρήγορο, ο κόσμος πολιτικά διαπλεκόμενος, φυντάνια του επιχειρείν, ωραίες λουσάτες κυρίες και λομπίστες -δικηγόροι. Καθίστε στο μπαρ, παραγγείλτε ένα ωραίο κρασί και δοκιμάστε οπωσδήποτε τις γαρίδες με την βελούδινη κρέμα ρεβιθιών, το ριζότο με μανιτάρια κα τρούφα, την τραγανή πίτσα και το μυρωδάτο καρπάτσιο.

Βιβλίο: Ντράζεν Πέτροβιτς, Requiem

Ένας σουπερ σταρ που έφυγε νωρίς αλλα πρόλαβε και έγινε αθανατος πολύ πριν το νήμα της ζωής του κοπεί ξαφνικά σε έναν αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας το καλοκαίρι του 1993. "Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Εκείνη την μέρα φορούσε ένα χρυσό ρολόι στο αριστερό του χέρι που σταμάτησε να λειτουργεί την στιγμή που έχασε την ζωή του: ο μικρός δείκτης έδειχνε πέντε και ο μεγάλος είκοσι. Σε ηλικία μόλις 28 ετών ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν νεκρός". Η MVPublications του Θανάση Ασπρούλια κυκλοφόρησε την πιο συγκλονιστική βιογραφία του πιο απρόβλεπτου, γοητευτικού σόουμαν -θρύλου του παγκόσμιου μπάσκετ που διαβάζεται κυριολεκτικά απνευστί. Ο τεράστιος Πέτροβιτς που έγινε πολυ γρήγορα ο Ντράζεν χαρακτηριστήκε ως "φαινόμενο", υπερταλέντο, "Μότσαρτ του μπάσκετ" "γιός του Διαβόλου", έζησε μια έντονη και παθασμένη ζωή χωρίς συμβιβασμούς, ακολουθώντας τους δικούς του κανόνες παραμένοντας μύθος για μια όλοκληρη χώρα. Επιπλέον υπήρξε απο τους πιο ωραίους και δυναμικούς υπεραθλητές όλων των εποχών!

Theater: Ποιός σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Μια ιστορία που καταπιάνεται με τον αυτισμό, την εφηβεία, τις διαλυμένες οικογένειες, τα μαθηματικά και τα χρώματα. Ο Γιάννης Νιάρρος είναι κάτι παραπάνω απο καλός στον ρόλο του αυτιστικού Κρίστοφερ, είναι... όλο το έργο! Οι λευκοί μετακινούμενοι κύβοι του σκηνικού προσπαθούν να μας βάλουν στο τετράγωνο μυαλό του Κρίστοφερ, ενός δεκαπεντάχρονου τύπου με ιδιαίτερα χαρίσματα, που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ και ψάχνει μέσα στην μοναξιά του να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας ενός σκύλου που διαπράχτηκε στη γειτονιά του. Δείτε το στο θέατρο Τζενη Καρέζη, Ακαδημίας 3

Ταινία: Destroyer

Την Νικόλ Κιντμαν την αγαπώ και την παρακολουθώ στενά σε ότι κάνει τα τελευταία χρόνια. Μια σπάνια περίπτωση ηθοποιού, ένα μοναδικό style icon, μια απόλυτη ντίβα, μια ταλαντούχα καλλιτέχνιδα που το αποδεικνύει περίτρανα στο "Destroyer". Στο δραματικό θρίλερ που πρωταγωνιστεί η εκθαμβωτική Κιντμαν είναι αγνώριστη, άσχημη, χωρίς μακιγιάζ, γερασμένη, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Δεν κατάφερε να κερδίσει ωστόσο για μας είναι η φετινή νικήτρια.

Shopping: Dr. Jart

Γενικά στην ζωή "τρώω" δύσκολα κολλήματα και φροντίζω τις σπάνιες φορές που το παθαίνω να τα ξεπερνώ γρήγορα και αποτελεσματικά. Κάτι που δεν έχει γίνει ωστόσο ακόμα με τον Dr. Jart και τα προιόντα του. Οι ενυδατικές μάσκες της εταιρείας με τις καινοτόμες συνθέσεις είναι απίθανες και σουπερ αποτελεσματικές, αξίζει να δοκιμάσετε την μάσκα νυκτός Dermask, την Cicapair, μια ελαφριά θεραπεία που καλύπτει τις ατέλειες και την ερυθρότητα χάρη στη σύνθεση διόρθωσης χρώματος από πράσινο έως μπεζ και το απίθανο καταπραυντικό serum. Θα τα βρείτε στα Sephora.