fbpx

Τι αγαπώ αυτή την εβδομάδα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το καλύτερο brunch στα νότια προάστια, ένα μαγικό προιόν απο τον δερματολόγο της Madonna, το καινούργιο fine dining εστιατόριο της πόλης και δύο ακόμη μεγάλες "αγάπες" της εβδομάδας!

Μετά απο ένα τριήμερο με συγκλονιστικά dinner & coctails στο Λονδίνο, βρίσκω παρηγοριά στο brunch της Estrella, ανακαλύπτω την απίθανη κουζίνα του ΦΒΚ, κάνω την μαγνητική μάσκα ομορφιάς του Dr Brandt, βρίσκω τα ωραιότερα booties για την άνοιξη, και "βυθίζομαι" στις δερμάτινες πολυθρόνες του καλύτερου μπαρ της Ευρώπης "αγκαλιά" με ένα ( κοκτέιλ) Mulata Daisy.

Brunch: Estrella

Ένα απο τα top 3 all day στέκια στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας - Βούλας για Φ0-ΒΕ-ΡΟ brunch. Το Estrella στην πλατεία Νυμφών είναι απο αυτά τα εστιατόρια που βλέπεις το μενού και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Φανταστικά burgers, αυγά σε όλες τις εκδοχές, healthy and veggie επιλογές, απίθανες ομελέτες και μια τρομερή ποικιλία απο pancakes. Το Estrella είναι απο τα μαγαζιά που αξίζει να επισκεφθούν οι λάτρεις του καλού και αυθεντικού brunch για να δοκιμάσουν scrambled eggs σε κρουασάν βουτύρου, τα pancakes cinnamon roll, pancakes σε στρώσεις με καραμέλα κανέλας και original cream cheese frosting, το κόκκινο κρουασάν βουτύρου γεμισμένο με κρέμα μασκαρπόνε, μαρμελάδα τριαντάφυλλο και γλάσο σοκολάτας φράουλας και την αγαπημενη μου ομελέτα φούρνου, μία μαρέγκα από ασπράδι η οποία ψήνεται στο φούρνο δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό μεγάλο σύννεφο που σερβίρεται είτε με κατίκι είτε με σολωμό. Πραγματικά απίθανες γεύσεις!

Beauty: H MAGNETIGHT Age-Defier του Dr Brandt

Το μυστικό γι 'αυτή την υπέροχη μάσκα μου το είπαν οι "φίλες" μου στα Sephora της Γλυφάδας πριν απο λίγες εβδομάδες. Απο την στιγμή που δοκίμασα την Magnetight Age-Defier mask του Dr. Brandt κατάλαβα γιατί επέμεναν τόσο πολύ να την αποκτήσω. Η μάσκα χρησιμοποιεί τη δύναμη της μαγνητικής έλξης για να περιορίσει τα αποτελέσματα του στρες και των επιθετικών περιβαλλοντικών στοιχείων και αφήνει ένα δέρμα τρομερά λείο και καθαρό. 'Αλλωστε τα προϊόντα περιποίησης του Dr. Brandt® βασίζονται στην επαναστατική τεχνολογία μαγνητικών σωματιδίων για αντιγηραντική περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου που αναπληρώνει την ενέργεια της επιδερμίδας ενώ μειώνει τα σημάδια γήρανσης. Δεν τον αποκαλούσαν άλλωστε τυχαία " ο βαρόνος του Μπότοξ" και επιπλέον τον εμπιστευόταν τυφλά για πολλά χρόνια η Madonna. Αυτό και μόνο τα λέει όλα!

Designer Item: White Booties by Αquazzura

Ονομάζονται Saint Honore είναι μποτάκια, είναι λευκά, απο υπέροχο δέρμα και είναι το πιο συγκλονιστικό παπούτσι για την άνοιξη του 2019. Οχι πως δεν φοριούνται απο τώρα βεβαίως, βεβαίως. Τα λευκά δερμάτινα booties είναι ένα εντυπωσιακό trend που συνδυάζεται σχεδόν με ολα τα χρώματα αν και προσωπικά λατρεύω το total white look!. Με αυτά τα μποτάκια θα υποδεχτούμε την νέα ανοιξιάτικη σεζόν, με αυτά θα "γράψουμε" χιλιόμετρα στα νέα στέκια της Αθήνας, με αυτά θα πάμε...παρακάτω και θα ξεπεράσουμε τις #redsoles!

Μπαρ: The Connaught Bar

To πολυβραβευμένο μπαρ στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοχοδείου στη καρδιά του Mayfair είναι αυτό που υπόσχεται, posh, classic με high end κοινό και Α-ΠΙ-θΑ-ΝΑ coctails. Ένα μέρος με απλά λόγια κούκλες μου που θα πιάσουν τόπο τα Aquazzura σας καθώς είναι ένα απο τα κορυφαία μέρη του Λονδίνου to see and be seen. Βραβευμένο ως το καλύτερο μπαρ της Ευρωπής για το 2017 και έχοντας την καλύτερη και πιο ενημερωμένη (βραβευμένη φυσικά) wine list για το 2018 αποτελεί ΤΟΝ προορισμό γι'αυτούς που ξέρουν. Απίθανο art deco, (βραβευμένος) mixologist, coctails που δεν "χορταίνεις" να δοκιμάζεις και ένα εντυπωσιακό sic και powerful κοινό. Δεν είναι τυχαίο οτι απο την πρώτη χρονιά που αποφάσισε να αλλάξει "χαρακτήρα" ξεφεύγοντας απο τα πλαίσια του κλασικού ( πριν απο 10 χρόνια) το Connaught bar βρίσκεται σταθερά στην λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου και συγκεντρώνει μόνο την αφρόκρεμα του διεθνούς jet set και τους ψαγμένους London lovers.

Food: ΦΒΚ

Σάββατο βράδυ βρέθηκα στο υπόγειο του νέου Frater & Soror στο Παγκράτι, στο PhiBetaKappa, ή αλλιώς ΦΒΚ, αρχικά που σημαίνουν Φαγητό Βίου Κυβερνήτη. Ένα μικρό εστιατόριο στα "σπλάχνα" του υπόλοιπου μαγαζιού το οποίο όπως έλεγαν οι διάφοροι food experts ( υπάρχουν κάμποσοι εκεί έξω) είναι σούπερ πριβέ, χρειάζεσαι ειδικό (?) κλειδί για να ανοίξεις και έχει μια πολύ ιδιαίτερη speakeasy ατμόσφαιρα. Θα πώ...ψυχραιμία κορίτσια και κρατήστε λίγο την μπάλα χαμηλά. Αν πάρετε εγκαίρως (δεδομένου οτι είναι μικρό) θα βρείτε εύκολα τραπέζι ( εγώ έκλεισα μια μέρα πριν). Δεν απαιτείται κανένα κλειδί και δεν ψάχνεις καμία μυστική πόρτα, αντίθετα το προσωπικό σε οδηγεί πολύ ευγενικά στο υπόγειο και σε κατευθύνει προς το τραπέζι. Τώρα το ντεκόρ είνα κάτι πολύ υποκειμενικό, κάποιοι μπορεί να τρελαίνονται (?) με το λευκό πλακάκι, τις κολόνες από μπετόν, τα στοιβαγμένα ξύλα και το μικρό ψυγείο σιτέματος κρεάτων και άλλους να τους αφήνει παγερά αδιάφορους (εμένα για παράδειγμα). Το σέρβις είναι ευγενικό, "διαβασμένο" αλλά ελαφρώς μουδιασμένο ίσως γιατί είναι πολύ αρχή ακόμα. Το μενού είναι μικρό, κάτι που αγαπώ πολύ, ωστόσο θα μπορούσε να έχει μια - δύο ακόμα επιλογές στα κυρίως πιάτα. Το φαγητό τώρα που είναι και το ζητούμενο στη δική μου περίπτωση, είναι πολύ καλό, σε σημείο που σε κάνει να ξεχνάς ότι δεν σου πολυαρέσει γενικά. Το κορυφαίο πιάτο για μένα ήταν το ψάρι ημέρας ( μικρό μαγιάτικο) crudo με ντρέσινγ καυτερής πιπεριάς, μήλο και λαρδί. Απίθανο και το ψάρι που τυλίγεται με καψαλισμένο λάχανο και μια θεική σάλτσα βουτύρου που την σκέφτεσαι για αρκετές ώρες μετά. Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος "κεντάει" κυριολεκτικά και μας βάζει σε πειρασμό να το επισκεφτούμε ξανά πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.