fbpx

Τι αγαπώ αυτή την εβδομάδα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Με τον Λάνθιμο να "τσακίζει" τους ανταγωνιστές του, την Αθήνα να ετοιμάζεται να γεμίσει τρελούς καρναβαλιστές, τριγυρνάμε (λίγο βαριεστημένοι είναι η αλήθεια) στην πόλη και ανακαλύπτουμε το νέο μενού του Aleria, απολαμβάνουμε την "Ευνοούμενη", ανυπομονούμε να πιούμε γιαπωνέζικα κοκτείλ στο νέο speakeasy bar στο Λονδίνο και (όταν ξεκολλάμε απο το Netflix) διαβάζουμε ένα χρήσιμο βιβλίο- εργαλείο για την θετική γονεϊκότητα.

Book: Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρία και ξύλο.

Ένα υπέροχο βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι γονείς σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Ως νεαρή μητέρα η οποία μπήκε για πρώτη φορά πριν απο πεντέμιση χρόνια στα βαθιά αχαρτογράφητα νερά που λέγονται "μεγαλώνω παιδί" φροντίζω να διαβάζω, να ρωτάω και να μαθαίνω. Συνήθως απευθύνομαι σε ειδικούς και σπάνια ακούω παλιακές συμβουλές και μεθόδους διαπαιδαγώγησης. Αρκετές γενιές άλλωστε καταστράφηκαν δημιουργώντας "Ελληνάρες". Γονιός δεν γεννιέσαι (ειδικά όταν η καριέρα σου πριν το παιδί σε απασχολούσε απο το πρωί μέχρι...και το βράδυ), γονιός γίνεσαι. Και πιστέψτε με πρόκειται για μια πολύ αποκαλυπτική (έψαχνα ώρα την κατάλληλη λέξη) εμπειρία για τον ίδιο σου τον ευατό. Αντιλαμβάνεσαι εντελώς διαφορετικά τον κόσμο, τους φίλους, τις δουλειές και κυρίως τα προσωπικά σου. Στο θέμα μας τώρα που είναι αυτό το πολύ χρήσιμο και κατανοητό βιβλίο -οδηγός θα έλεγα της Κατρίν Ντιμονέιγ-Κρεμέρ. Η συγγραφέας η οποία μόνο τυχαία δεν θεωρείται στην Γαλλία ( δίνει διαλέξεις, έχει δημιουργήσει διαδικτυακές ομάδες κατά της βίας, συντονίζει εκδηλώσεις) μέσα απο αυτό το βιβλίο μας μαθαίνει πως να αποκτήσουμε μια σχέση σεβασμού με το παιδί μας, πως να βάζουμε όρια χωρίς τιμωρίες και απειλές, πόσο βλαπτικές αποδεικνύονται οι σωματικές ποινές και οι ταπεινώσεις. Οτι πληγώνει ένα παιδί, δεν του μαθαίνει απολύτως τίποτα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους ενήλικες. Διαβάστε το αξίζει καθώς θα επανακαθορίσετε την σχέση με τα παιδιά σας!

Food: Aleria

Ένα απο τα αγαπημένα μου εστιατόρια στην Αθήνα, που το "παρακολουθώ" απο τότε που ξεκίνησε και επιστρέφω πολύ συχνά για να γευθώ τα μαγικά του πιάτα τα οποία εξελίσσονται και βελτιώνονται συνεχώς. Arty και elegant αισθητική σε ένα απίθανο νεοκλασιικό κτίριο στο Μεταξουργείο, διαβασμένο προσωπικό που "πετάει", εξαιρετική ατμόσφαιρα και μια κουζίνα που ξεπερνάει τις προσδοκίες μου. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε η τριλογία απο μικρές μπουκιές ως καλωσόρισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μας προιδεάσει για τις γεύσεις που θα ακολουθήσουν. Ένα απο τα αγαπημένα μου clasics ήταν και παραμένει η signature χορτόπιτα και τώρα ήρθαν να προστεθούν δύο ακόμη πιάτα απο το καινούργιο μενού του ταλαντούχου σεφ Γκίκα Ξενάκη. Το «γιουβαρλάκι» ταρτάρ είναι μια εμβληματική σπεσιαλιτέ με ταρτάρ μοσχαριού Ω3, ζυμωμένο τη στιγμή της παραγγελίας μαζί με γιαπωνέζικο ρύζι για σούσι και “αβγολέμονο” που δεν έχει... αβγό! Απλά μαγικό! Τα φρέσκα χτένια αρωματισμένα με περγαμόντο και κρέμα από ταχίνι μου πήραν το μυαλό όπως και η νέα συνταγή με τα χοιρινά μάγουλα. Το Aleria είναι μια σταθερή αξία, ένα κομψό εστιατόριο όπου η φινέτσα πρωταγωνιστεί μαζί με τις "δημιουργικές" ελληνικές γεύσεις και ένα καλά "εκπαιδευμένο" κοινό που δεν αρέσκεται μόνο στο "See and be seen".

Music: Cardi B

Αυτή την "τσαμπουκαλού" νεοϋρκέζα ράπερ την αγαπώ καθώς διαθέτει άφθονη τρέλα και πολύ θράσος! Η 26χρονη ράπερ που ξεκίνησε ως στρίπερ κι εξελίχθηκε στο νέο μουσικό φαινόμενο σπάει ιστορικά ρεκόρ. Η απήχηση του “Bodak Yellow” ήταν καθολική και άμεση. «Μπορώ να κάνω μια λευκή γυναίκα να νιώθει σαν να έχει γεννηθεί στο Μπρονξ», δηλώνει η Cardi B και αφήνει σκόνη πίσω της. Δεν είναι η καλύτερη τραγουδίστρια, δεν έχει την μαγεία της Beyonce, ούτε καμιά ιδιαίτερη θεματολογία στα τραγούδια της. Διαθέτει όμως μια προσωπικότητα ξεχωριστή που την έφερε στην κορυφή και εξελίσσεται σε περσόνα του Instagram, κερδίζοντας χιλιάδες followers με το χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και την ειλικρίνειά της. Για όσους δεν την γνωρίζουν (?) είναι μεγαλωμένη στο Μπρονξ, με καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο και το Τρινιντάντ, η Cardi B (το πραγματικό της όνομα είναι Belcaliz, αλλά το μετέτρεψε σε Cardi B από το εφηβικό παρατσούκλι της “Bacardi”) παράτησε το σχολείο, δούλεψε σε σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια έπιασε δουλειά ως στρίπερ – μια δουλειά που της επέτρεψε να νοικιάσει το δικό της διαμέρισμα, να κάνει πλαστική στήθους και να προωθήσει τη μουσική της σε DJs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Η ανοδική της πορεία φαίνεται να μην έχει ταβάνι ωστόσο δεν δείχνει να αγχώνεται καθόλου. Την λατρεύω για την ωμή ειλικρινεία, τον αυτοσαρκασμό της και για την επική ατάκα (μία απο τις πολλές) "Δεν μπορώ καν να καταλάβω την ώρα σε αυτό το ρολόι, αλλά ευτυχώς έχω το κινητό μου" και οταν το λέει αυτό σε ένα βίντεο, δείχνει το νέο της απόκτημα αξίας 12.000 δολαρίων.

Pop Up Bar: Selfridges Japanese speakeasy bar

Αν βρεθείτε στο Λονδίνο τις επόμενες μέρες να πάτε στο καινούργιο μικροσκοπικό μπαρ στο Selfridges με γιαπωνέζικο χαρακτήρα και ρομαντική διάθεση. Σε ένα μοναδικό ντεκορ, το Lip Bar φιλοξενεί τα έργα του διάσημου Ιάπωνα φωτογράφου Daido Moriyama τα οποία δείχνουν πολύ ταιριαστά με τα "φιλιά" που κοσμούν την επιφάνεια του μπαρ. Το γιαπωνέζικο Lip Bar λειτουργεί στο ισόγειο του Selfridges στην Oxford Street απο την περασμένη Πέμπτη (οι φίλοι που μένουν στο Λονδίνο έσπευσαν να με ενημερώσουν) και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου. Προλαβαίνετε να πάτε για ένα τριημεράκι και να αποφύγετε και το κακόγουστο Τριώδιο.