fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Karl Lagerfeld: Το τέλος μιας εποχής

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο κόσμος της μόδας θρηνεί τον ιδιοφυή δημιουργό.

Ένα απίστευτο ταλέντο, ένας καλλιτέχνης με αστείρευτη έμπνευση ένας θρύλος της παγκόσμιας μόδας έχασε την μάχη με την ζωή το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 19 Φεβρουαρίου στο Παρίσι που τόσο πολύ λάτρευε. Απο το 1983 μέχρι και τον θάνατο του ήταν ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Chanel. Ο Γερμανός που ταυτίστηκε όσο κανείς με τον θρυλικό οίκο. Ο Lagerfeld ήταν η Chanel. Οι σταρ, τα top models και ο κόσμος της μόδας τον αποχαιρετούν στα social media με συγκίνηση και σεβασμό. Το καλύτερο και το πιο εύστοχο σχόλιο έκανε η Κλόντια Σίφερ "ο Καρλ ήταν για την μόδα ότι ήταν Γουόρχολ για την τέχνη, αναντικατάστατος. Ήταν ο μοναδικός δημιουργός που μπορούσε να κάνει το μαύρο και το λευκό να φαίνονται τόσο φωτεινά".

Χαρακτηριστικές στιγμές και ατάκες μιας συναρπαστικής μεγαλοφυίας

"Είμαι πολύ προσγειωμένος. Απλώς όχι σε αυτή τη γη".

Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής τριών fashion mega brands, την Chanel απο το 1983, τον οίκο Fendi απο το 1965 και το δικό του ομώνυμο brand.

Άλλαξε το όνομα του σε Lagerfeld καθώς ήταν πιο εύηχο και πιο "εμπορικό". Το πραγματικό του όνομα ήταν Karl Otto Lagerfeldt.

«Ο Fendi είναι η ιταλική μου ταυτότητα και η Chanel η γαλλική»

To 2018 ο οίκος Chanel ήταν το πρώτος luxury brand που σταμάτησε να χρησιμοποιεί στα ρούχα και στα αξεσουάρ του δέρματα άγριων ζώων. Ο πολυτελής οίκος μετά απο απόφαση του Lagerfeld σταμάτησε να χρησιμοποιεί δέρματα απο κροκόδειλους, σαύρες, φίδια και σαλάχια στα πολυτελή προϊόντα του.

Ο Lagerfeld άλλαξε τον τρόπο που γίνονταν οι επιδείξεις. Για το σόου της Chanel, φθινόπωρο- χειμώνας 2014 μεταμόρφωσε τον χώρο της πασαρέλας σε ένα high-end supermarket.

"Είμαι σαν καρικατούρα του ευατού μου και αυτό μου αρέσει".

"Η ματαιοδοξία είναι το πιο υγιές πράγμα στον κόσμο".

To 1989 έχασε τον σύντροφο της ζωής του με τον οποίο έμεινε μαζί πάνω απο δύο δεκαετίες. Ο γάλλος αριστοκράτης Jacques de Bascher πέθανε απο AIDS.

"Δεν έχω τίποτα να πώ, για να είμαι ειλικρινής κάνω προσπάθεια στο μέλλον να μην με θυμάται κανείς".