fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή την εβδομάδα επισκέπτομαι το νέο διαδικτυακό κατάστημα της Pat McGrath, γεύομαι τις βραβευμένες γεύσεις στο Ark και ετοιμάζομαι να μετακομίσω στην Δανία.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Άνοιξη λαχταράμε και άνοιξη δεν βλέπουμε. Υπομονή και θα...έρθει, μέχρι τότε κάντε πολλά sit ups και squats, κόψτε τις κακιές συνήθειες (εγώ πάντως το έκοψα μαχαίρι το τσιγάρο), κάντε detox (δοκιμάστε την αλκαλική δίαιτα και θα με θυμηθείτε) και διώξτε τις τοξίνες (και τους τοξικούς) του χειμώνα.

Beauty αναμονή: Patmacgrath cosmetics

Αν δεν γνωρίζετε τα προιόντα της iconic make up artist που εμπιστεύονται όλοι οι σπουδαίοι σχεδιαστές και οι A-list stars ήρθε ο καιρός να τα μάθετε αλλά κυρίως να τα παραγγείλετε χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Τα high glamour προιόντα της Macgrath προσγειώθηκαν στο Selfridges του Λονδίνου και ο όροφος γέμισε χρυσά χείλη, χρώμα και άφθονο glitter. Απο το 2015 που η top make up artist κυκλοφόρησε την συλλογή με τα καλλυντικά της και μέχρι πριν απο λίγες μέρες, τα μυθικά λιπ γκλος και τις θρυλικές παλέτες ματιών μπορούσαν να αποκτήσουν κυρίως οι Αμερικανίδες. Απο τις 4 Απριλίου και για τρείς ολόκληρους μήνες όλα τα καλλυντικά του αγαπημένου brand ακόμα και τα limited edition θα πωλούνται αποκλειστικά στο Selfridges. Φυσικά και επισκέφτηκα το διαδικτυακό κατάστημα και μετά απο αρκετή ώρα και δεκάδες αναλυτικά zoom in επένδυσα στα προιόντα που δεν θα βγούν ΠΟΤΕ απο την τσάντα μου αυτή την άνοιξη. Τα αγαπημένα μου φυσικά δεν είναι ένα και δύο καλλυντικά (είναι όλα για να είμαι ειλικρινής) ωστόσο περιμένω με ανυπομονησία την Mothership Eyeshadow Palette σε bronze τα LUST λιπ γκλός και τα Lip Fetish κραγιόν με λάμψεις.

Food: Οι gourmet Πέμπτες στο Ark

To Ark είναι ένα υπέροχο μαγαζί, με ωραίο φαγητό, αριστοκρατική διακόσμηση αν και λίγο τουριστικό για τα γούστα μου. Τις Πέμπτες ωστόσο ο χώρος του εστιατορίου αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον για τους λάτρεις του καλού φαγητού καθώς φιλοξενεί βραβευμένους σεφ και εμβληματικά εστιατόρια απο όλη την Ελλάδα. Το Symposio at Ark συγκεντρώνει στην Αθήνα (απο τις 24 Ιανουαρίου έως και τις 20 Ιουνίου) σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και αποτυπώνει μερικά από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της ελληνικής μαγειρικής σκηνής. Το έχω ηδη επισκεφθεί δύο Πέμπτες και έφυγα ενθουσιασμένη απο τις εκπληκτικές γεύσεις και το ειδικά διαμορφωμένο (απίθανο) μενού που ετοιμάζουν οι σεφ για το συγκεκριμένο event (τα δύο εστιατόρια ήταν το Kensho και το Θαλασσάκι). Μέχρι τις 20 Ιουνίου που ολοκληρώνεται το event θα φιλοξενηθούν έξι ακόμα εστιατόρια με άκρως ενδιαφέροντα μενού υψηλού επιπέδου όπως το Cuvee απο την όμορφη Κώ όπου δύσκολα θα αντισταθώ να μην το δοκιμάσω.

Τηλεόραση: Ο κόσμος του Παπακαλιάτη, ο Νταλάρας του "λαού" και η μοναχική Μαίρη Λίντα

Όταν ξεκολλάω απο το Netflix και τις διάφορες ξένες εκπομπές, βλέπω πράγματα στην ελληνική τηλεόραση που δεν με κάνουν να πλήττω κυρίως. Ένας απο αυτούς είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και οι μαγικές δουλειές του. Ναι, ανήκω στην "Παπακαλιατική" πλευρά και παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον τα νέα του project. Το "Ενας Κόσμος" είναι ίσως μια άλλη πτυχή του πολυτάλαντου δημιουργού, πιο ώριμη, ντοκιμαντερίστικη και άκρως αληθινή. Γκάνα, Νεπάλ αλλά και Ελλάδα με οδηγό τον Χριστόφορο και την ActionAid Hellas και ήρωες όλους αυτούς που παλεύουν με την ακραία φτώχεια για να επιβιώσουν. Εντυπωσιακές λήψεις, μοναδικές και άκρως συγκινητικές στιγμές καταγράφονται απο την κάμερα και ο Χριστόφορος για άλλη μια φορά κερδίζει το (τηλεοπτικό) στοίχημα. Στο "Βινύλιο" τώρα του Κανάκη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Νταλάρας που ήταν απλά μαγικός και επι 3 ώρες η βελούδινη φωνή του μας θύμισε γιατί παραμένει ένας απο τους κορυφαίους Ελληνες τραγουδιστές. Δυνατός στον λόγο του και στα πιστεύω του, ο Νταλάρας unplugged ήταν μια τηλεοπτική όαση. Τέλος στην εκπομπή της Έλενας Κατρίτση "Προσωπικά" με καλεσμένη την Μαίρη Λίντα "έπεσα" τυχαία την ώρα που έκανα ποδήλατο στο γυμναστήριο και το 20λεπτο αερόβιο πρόγραμμα έγινε... ωριαίο. Την Λίντα τη αγαπώ πολύ, είχε μοναδική φωνή, απίθανο μπρίο, ήταν απο τις πιο καλοντυμένες καλλιτέχνιδες της εποχής της και μια πολύ ευαίσθητη και ρομαντική γυναίκα όπως διαπίστωσα απο την συνέντευξη - κατάθεση ψυχής που έδωσε στην ταλαντούχα δημοσιογράφο. Μια γυναίκα με θεική φωνή που ξετύλιξε μέσα σε μια ωρα την ιστορία μιας γεμάτης ζωής, με δόξα, επιτυχία, έρωτα και πάθος, πολύ πάθος για... τον Μανώλη της. «Το μόνο που λείπει από τη ζωή μου και θα λείπει για πάντα, είναι ο Χιώτης» είπε κοιτώντας με θλίψη την Κατρίτση. Αχ κυρία Λίντα μου εσύ είχες και έναν Χιώτη στην ζωή σου, αλίμονο απο εμάς!

Παράδεισος: Ακόμα και στα διαζύγια οι Δανοί αποδεικνύουν την ευτυχία του να είσαι Βίκινγκ (ακόμα και χωρισμένος)

Όταν μιλαμε για "σοβαρά" κράτη με πολιτισμένο λαό, πρόνοια για ανέργους, μονογονεικές οικόγενειες, λειτουργικό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, μηδενική σχεδόν εγκληματικότητα και διαφθορά, ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής τότε σίγουρα μιλάμε για την Δανία. Και όχι δεν έχει τον καιρό της Ελλάδας, που μας έχετε "κάψει" τον εγκέφαλο τόσα χρόνια με αυτή την φράση, έχει όμως όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να διαθέτει ένα κράτος για να κάνει ευτυχισμένο έναν άνθρωπο. Τώρα αν εσείς χαίρεστε που πίνετε τον πιο ακριβό καφέ στην Ευρώπη ανάμεσα σε τόνους σκουπιδιών, δεκάδες λακούβες και περιστοιχίζεστε απο λαμόγια και κακόγουστες "ψόφιες" influencers τότε περαστικά σας! Στο θέμα μας τώρα που είναι μια νέα απόφαση στην χώρα του πολιτισμού, την Δανία, και αφορά τα διαζύγια. Μέχρι σήμερα οι Δανοί μπορούσαν να χωρίσουν με ένα κλικ μέσω Διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν κάποια περίοδο περισυλλογής ή να παρουσιαστούν στο δικαστήριο (δεν υπάρχει πιο σοφό πράγμα), απο την 1η Απριλίου ωστόσο οι γονείς ανηλίκων που θα θέλουν να πάρουν διαζύγιο θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν ένα σχετικό μάθημα στο διαδίκτυο. Τα μαθήματα αυτά προέρχονται από το πρόγραμμα «Συνεργασία μετά το διαζύγιο», μια πλατφόρμα στο Διαδίκτυο την οποία δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και υιοθετήθηκε από την πολιτική τάξη της Δανίας ως ένα είδος μπούσουλα για τα παντρεμένα ζευγάρια που θέλουν να χωρίσουν. «Τα ψηφιακά αυτά μαθήματα δίνουν απαντήσεις σε εκατοντάδες από τα πιο βασικά ερωτήματα που τίθενται σε ένα διαζύγιο», σχολίασε στο AFP ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την Παιδική Ηλικία και τις Κοινωνικές Υποθέσεις. Δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να έχουν μέσω ενός απλού αιτήματος και τα ανύπαντρα ζευγάρια με παιδιά. Η Δανία μέχρι τώρα ήταν η καλύτερη χώρα να ζείς αν ήσουν γυναίκα/ ομοφυλόφιλος/μονογονέας/ ελεύθερος επαγγελματίας τώρα πια είναι και για τους διαζευγμένους.