fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή την εβδομάδα "απατώ" τον Dr Jart με ένα νυχτερινό υπερόπλο και δοκιμάζω την κουζίνα του Ergon House.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Food: Ergon House

Στην οδό Μητροπόλεως άνοιξε το πρώτο foodie hotel στην Αθήνα, ένας υπέροχος χώρος που μπορείς να φάς στην μεγάλη σάλα, να πιείς ένα ποτήρι κρασί στο μπαρ, να ψωνίσεις στα ράφια προιόντα απο όλη την Ελλάδα, να δοκιμάσεις τυριά και αλλαντικά, να περιηγηθείς στην "λαική" αγορά που έχει στηθεί εκεί μέσα και να κλείσεις και ένα δωμάτιο για να ξεκουραστείς αν περάσει η ώρα και νυστάξεις!. Το σουπερμαρκετ λειτουργεί μέχρι τις 12 το βράδυ. Ο χώρος του εστιατορίου είναι εντυπωσιακός με την τεράστια τοιχογραφία με λαογραφικά μοτίβα πάνω απο τα κεφάλια μας την ώρα που δοκιμάζουμε τα νόστιμα πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα. Δοκιμάσαμε μια ωραία σκοπελίτικη πίτα πασπαλισμένη με μέλι, το ψάρι ημέρας με χόρτα, το φαλάφελ φάβας και το πεντανόστιμο χταπόδι με φακές. Το ψωμί είναι ολόφρεσκο και "καυτό" καθώς φτιάχνεται εκείνη την στιγμή στον ξυλόφουρνο. Ο καφές στο τέλος του γεύματος είναι απλά συναρπαστικός. Το Ergon House είναι ένα νέο καλόγουστο concept, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθείτε ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι για να απολαύσετε "τίμιες" ελληνικές γεύσεις αλλά και να ψωνίσετε κάποια απο τα εκατοντάδες "ψαγμένα" προιόντα του.

Beauty εμμονή: Laneige water sleeping mask

Πιστεύω πολύ στην νυχτερινή περιποίηση του προσώπου και επενδύω κυρίως σε προιόντα βραδινής φροντίδας. Τους τελευταίους μήνες κοιμάμαι 2 με 3 φορές την εβδομάδα "αγκαλιά" με την αγαπημένη Dermask Masque Nuit Viatl Hydra του Dr Jart (πίνω νερό στο όνομα του) μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης την οποία εφαρμόζεις το βράδυ και το πρωί ξυπνάς μια... άλλη γυναίκα!. Στην τελευταία μου επίσκεψη ωστόσο στα Sephora δοκίμασα την καινούργια Laneige Water Sleeping Mask και ομολογώ πως ενθουσιάστηκα. Αυτή η αναζωογονητική μάσκα σε μορφή τζελ ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Δρα κατά τη διάρκεια της νύχτας για να δώσει μια μεγάλη δόση ενυδάτωσης χάρη στο υδροϊονισμένο μεταλλικό νερό που περιέχει. Αυτό το καινοτόμο προιόν που είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία θρέφει την κουρασμένη επιδερμίδα και το πρωί δείχνει αναζωογονημένη, ελαστική και τέλεια ενυδατωμένη. Και επειδή ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και (δυστυχώς) η τελειομανία σ'αυτή την ζωή δεν λέει να με αφήσει στην ησυχία μου η Laneige μπήκε στην νυχτερινή beauty ρουτίνα μου μέχρι... νεωτέρας.

Fashion love: Coachella Valley Music and Arts Festival.

Όλα τα κορίτσια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας σόουμπιζ βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια. Απο τη Gigi Hadid και τις αδερφές Kendall μέχρι την Sara Sampaio και την Allessandra Ambrosio έδωσαν το παρών στο μουσικό φεστιβάλ Coachella το οποίο έχει γίνει και ένας fashion θεσμός. Οι διάσημες και οι σταρ των social media γέμισαν το timeline τους με φωτογραφίες με άκρως αποκαλυπτικά boho σύνολα. Λουλούδια στα μαλλιά, mix and match συνδυασμούς με τo boho ύφος πάντα να κυριαρχεί, μικρές backpacks και belt bags για άνεση, και jean shorts που είναι τα αγαπημένα των Coachella girls! Οι σταρ της Coachella αγαπούν τα μποτάκια, τα κιμονό, τα κοσμήματα με κοχύλια και τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου. Φορέματα με δίχτυ, και croshet τοp συνδυασμένα με δερμάτινα έδωσαν το στίγμα του δημοφιλούς φεστιβάλ γι' αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο. Το επόμενο πάντως αναμένεται ακόμα πιο καυτό καθώς την Κυριακή 21 Απριλίου στην σκηνή θα εμφανιστεί ο Kanye West και απο κάτω σύσσωμη η οικογένεια Kardashian.

Παράσταση: Άνθρωποι και ποντίκια

Πρόκειται για συγκλονιστική ιστορία όπου οι ήρωες του Τζον Στάινμπεγκ κάνουν μια αγωνιώδη και συγκινητική προσπάθεια για επιβίωση μέσα στις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, καθιστούν το έργο επίκαιρο και διαχρονικό. Πιο αληθινό απο κάθε άλλη φορά και ιδιαίτερα σκληρό. Την παράσταση υπογράφει ο Βασίλης Μπισμπίκης και είναι μια διασκευή ουσιαστικά της νουβέλας, η οποία διαδραματίζεται στην Αμερική του κραχ, σε παρόντα χώρο. Το έργο είναι "επιβλητικό", οι διάλογοι είναι γροθιά στο στομάχι του θεατή και οι ερμηνείες των ηθοποιών ακραία ρεαλιστικές, το σκηνικό είναι ένα μηχανουργείο στην μέση του πουθενά,η γλώσσα "ωμή" εώς χυδαία αργκό και μια εναλλαγή καταστάσεων και ανθρώπων που κινούνται μεταξύ λούμπεν προλεταριάτου, νονών της νύχτας και υποκόσμου. Μια παράσταση απλά συνταρακτική και απρόσμενη. Για όσους δεν προλάβουν να την δούν φέτος, είναι sold out άλλωστε, θα συνεχιστεί τον ερχόμενο χειμώνα στον τεχνοχώρο Cartel.