fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή την εβδομάδα αγαπώ το "Homecoming" με την Beyonce, έναν ελέφαντα made in China και τον ολοκαίνουργιο "Χάνο".

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μεγάλη Εβδομάδα και οι περισσότεροι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Πάσχα. Η πόλη αρχίζει να αδειάζει, η άνοιξη επιτέλους κάνει την εμφάνιση της και εμείς αναζητάμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο (και αέρα) για να μπούμε για λίγες μέρες σε flight mode. Καλό Πάσχα!

Food: Ένας Χάνος στην καρδιά της πόλης.

Η χαρά μου όταν ανοίγουν τόσο κομψά ψαρό-εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας δεν περιγράφεται. Άνετο, όμορφο, ενημερωμένο με ευγενικό προσωπικό ο Χάνος είναι ένα seafood bistro που μετράει λίγες εβδομάδες ζωής και βρίσκεται στην ωραιότερη και πιο καυτή πιάτσα της πόλης, στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα. Μοντέρνα προσέγγιση των θαλασσινών, πλούσιες μερίδες και εκλεκτές επιλογές κρασιού μέσα σε ένα φιλόξενο και ατμοσφαιρικό μαγαζί. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το γιουβέτσι με γαρίδες, τα ανοιχτά σάντουιτς με θαλασσινά, τα ψάρια στη σχάρα φιλεταρισμένα ειδικά αυτό που συνοδεύεται απο σέσκουλα και αγκινάρες σε σάλτσα από κυδώνια της θάλασσας. Τα στρείδια με ρόδι και εσπεριδοειδή είναι πεντανόστιμα όπως και η σαλάτα νισουάζ που μόνο απλή δεν την λες (την μέρα που πήγα δεν είχε τόνο και την δοκίμασα με σολομό). Ο Χάνος έχει ήδη προστεθεί στα top 5 αγαπημένα μου εστιατόρια για lunch break στο πάντα ζωηρό και πολυσυλλεκτικό αθηναικό downtown. Χάνος Νίκης 23, Σύνταγμα.

Ταινία: Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος

Τι να...πρωτοπώ γι αυτή την αριστουργηματική ταινία. Τόσο γοητευτικά σκοτεινή, δύσκολη, συγκινητική και βαριά. Το πιο αστείο είναι πώς όταν μου πρότειναν να δώ τον ελέφαντα η αντίδραση μου ήταν "Και κινέζικη και απο άγνωστο σκηνοθέτη και σχεδόν τέσσερις ώρες διάρκεια; Άστο καλύτερα θα το δώ σε DVD". Πήγα τελικά και όχι μόνο δεν το μετάνιωσα αλλά ένιωσα να βιώνω ένα αληθινό δράμα όμοιο με αυτό που εκτυλίσσεται στην ταινία και απεκόνισε με συγκλονιστικό τρόπο ο 29χρονος δημιουργός της ο οποίος αυτοκτόνησε λίγο μετά την ολοκλήρωση της ταινίας. Ο Χου Μπο αποκαλύπτει την απόπειρα απόδρασης τεσσάρων losers οι οποίοι κάτω από τον γκρίζο ουρανό μιας θλιβερής πόλης της Βόρειας Κίνας ξεκινούν ένα 24ωρο το οποίο θα τους ζητήσει να επανατοποθετηθούν απέναντι στη στάσιμη καθημερινότητά τους. Μέχρι τη δύση του ηλίου οι δρόμοι των τεσσάρων θα διασταυρωθούν με μοιραίο τρόπο και κατεύθυνση το Μανζούλι, μια πόλη στα κινεζορωσικά σύνορα, όπου ο ελέφαντας ενός ζωολογικού κήπου στέκεται ακίνητος χωρίς να δίνει την παραμικρή σημασία στον κόσμο γύρω του. Μια ταινία αριστούργημα που βγαίνοντας απο την αίθουσα με σόκαρε ακόμα περισσότερο όταν συνειδητοποίησα οτι αποτέλεσε το ντεμπούτο και ταυτόχρονα κύκνειο άσμα του ταλαντούχου και τόσο νεαρού σκηνοθέτη.

Βλέπω: Το Homecoming με την Beyonce στο Netflix

Η επική εμφάνιση της Μπιγιονσέ στο φεστιβάλ Coachella την άνοιξη του 2018 γίνεται ντοκιμαντέρ,με τίτλο «Homecoming». Μέσα από διάφορα στιγμιότυπα, συνεντεύξεις και εικόνες από την προετοιμασία αυτής της ιστορικής εμφάνισης, το Netflix αποσκοπεί στην παρουσίαση μιας δημιουργικής ιδέας η οποία, μετά από σκληρή δουλειά, γέννησε ένα πολιτικό κίνημα στις ΗΠΑ, συνυφασμένο με το «Black Lives Matter». Είναι εντυπωσιακό το πώς περιγράφει στο ντοκιμαντέρ η σουπερσταρ την γέννηση των διδύμων, εννέα μήνες πριν ανέβει στην σκηνή και πώς κατάφερε να χάσει τα 99 κιλά που απέκτησε κατά την διάρκεια της δύσκολης εγκυμοσύνης. Οι εξαντλητικές πρόβες, η λιτή διατροφή, οι ατελείωτες δοκιμές και ένα δίωρο σόου στην Coachella που χάρισε τόσο υψηλού επιπέδου θέαμα στο εκστασιασμένο κοινό που εκείνη την χρονιά μετονομάστηκε σε Beychella 2018! Ο τίτλος "βασίλισσα" μόνο τυχαίος δεν είναι.