fbpx

Summer and Happy in the City: Τα σημεία της Αθήνας που αγαπάμε λίγο περισσότερο αυτό το καλοκαίρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το καλοκαίρι είναι εδώ, γεννά νέες εικόνες, αφήνει σημάδια και αναμνήσεις και ζεσταίνει μαζί με το σώμα και την ψυχή. Η ωραιότερη εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι, έχει το εξής μαγικό, μερικές μέρες του μπορεί να μεθύσεις με την πεποίθηση ότι όλα στον κόσμο είναι υπέροχα και κάποιες νύχτες είναι τόσο τέλειες όσο μια πανέμορφη γυναίκα.

Balthazar

Πιο κοσμικό απο κάθε άλλη χρονιά, με απίθανες γεύσεις με την ξεχωριστή σφραγίδα του Χριστόφορου Πέσκια, το δημοφιλές και πάντα φιλόξενο bar restaurant στο κέντρο της πόλης κάνει τις νύχτες μας πιο ενδιαφέρουσες και απο Πέμπτη μέχρι Σάββατο παίζει δυνατές μουσικές μέσα στο καταπληκτικό νεοκλασικό κτίριο με την επιβλητική σκάλα.

Glyfada Riviera Hotel

Στο πεντάστερο πολυτελές city resort της Γλυφάδας ο βραβευμένος σεφ Ολιβιέ ­Καμπανά "κεντάει" κυριολεκτικά στο εστιατόριο Μaraveal. Καταπληκτικοί κήποι, απίθανη θέα στη θάλασσα, πολυτελές spa και μια όμορφη πισίνα συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο της παραλιακής που μας καλεί να κάνουμε ένα short break απο την καθημερινότητα.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

O Ιούλιος στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι πολύ ζωντανός ειδικά για τα μικρά παιδιά. Το Park Your Cinema Kids να φέρνει αγαπημένες ταινίες από το βασίλειο των ζώων, αλλά και εργαστήρια με θέμα τη θάλασσα, τη Γη και τον Ουρανό. Οι παιδικές προβολές γίνονται στο Ξέφωτο και τον Ιούλιο, με πολλή φαντασία και μουσική, με μεταγλωτισμένες ταινίες που μας φέρνουν κοντά στη φύση και τα ζώα.

Malabar

Στο ξενοδοχείο Margi, στον πανέμορφο και καλόγουστο χώρο γύρω απο την πισίνα βρίσκουμε το ωραιότερo bar restaurant στην πάντα αγαπημένη Βουλιαγμένη. Η υπέροχη ατμόσφαιρα, ο διακριτικός φωτισμός και το κομψό και όμορφο κοινό είναι μόνο μερικοί απο τους λόγους που το επισκεπτόμαστε για δείπνο τα καλοκαίρια. Το μενού είναι ενδιαφέρον και γευστικό καθώς βασίζεται σε φρέσκες πρώτες ύλες απο την Margi Farm.

Krabo

Αν και δεν πολυσυμπαθώ την "στριμωγμένη" παραλία του, οφείλω να ομολογήσω οτι αγαπώ το "τζέρτζελο" που γίνεται στο εντυπωσιακό beach restaurant bar το οποίο λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στο Καβούρι. Αξιοπρεπές φαγητό, ωραία coctail στο μπαρ, σέξι ατμόσφαιρα και ένα (όμορφο) κοινό...έτοιμο για όλα.

Nice 'n' Easy Seaside

Οι αγαπημένες γεύσεις που δοκιμάσαμε στο πρώτο μαγαζί που άνοιξε πριν απο λίγα χρόνια στο Κολωνάκι έχουν βελτιωθεί και έχουν αποκτήσει μια ακόμα πιο μοντέρνα γευστική αντίληψη. Σε έναν καταπληκτικό bohemian χώρο στην εμβληματική πλάζ του Αστέρα Βουλιαγμένης τρώμε υγιεινά και γκουρμέ δια χειρός Χρήστου Αθανασιάδη.