fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

September and the city

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η πόλη ανάβει ξανά τα φωτά της και λάμπει τις ζεστές νύχτες του Σεπτέμβρη.

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας υπέροχος μήνας, καθώς η πόλη γεμίζει ξανά κόσμο αποκτά ζωή, οι νύχτες είναι γεμάτες και κεφάτες και οι μέρες αποκτούν επιτέλους νόημα. Πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη καθώς συμβαίνουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. 'Καλό αποκαλόκαρο" λοιπόν και όχι "καλό φθινόπωρο" καθώς στην καρδιά μας είναι πάντα καλοκαίρι!

Σινεμά: Όσο κρατάει ακόμα το καλοκαίρι, τα θερινά σινεμά αποτελούν μια καλή αφορμή για χαλαρές εξόδους στις δροσερές σινεφιλ ταράτσες της πόλης. Η Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνιστεί στην ταινία "Που Χάθηκες Μπερναντέτ" και είναι για μια ακόμα φορά μοναδική. Η Μπερναντέτ Φοξ είναι μια διάσημη αρχιτεκτόνισσα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει απομονωθεί σε ένα παλιό αρχοντικό και μια ήρεμη οικογενειακή ζωή στο Σιάτλ. Λίγο "αμερικανιά" ωστόσο είναι μια ωραία ταινία που κυλάει ευχάριστα με μια απολαυστική Μπλάνσετ.

Πικάσο εσύ superstar: Αν βρεθείτε στο Κολωνάκι αυτές τις μέρες αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και να θαυμάσετε απο κοντά τα 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο με πτηνά, τετράποδα και θαλάσσια όντα, ανθρώπινες μορφές, και άλλα έργα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες. Μια μεγάλη έκθεση με τίτλο «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός». Πρόκειται για μια σπάνια έκθεση για τα κεραμικά και τα σχέδια που εμπνεύστηκε ο Πικάσο τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1960 από την αρχαιότητα.

Strolling around: Οι νύχτες στην πόλη όλο τον Σεπτέμβριο είναι απίθανες, ζεστές, φωτεινές, τα μπαρ ζωντανά απο κόσμο, οι αυλές και οι ταράτσες στα αγαπημένα μας εστιατόρια μας υποδέχονται για να μοιραστούμε με παγωμένο chardonnay τις αναμνήσεις του καλοκαιριού και εμείς (ξανά)ανακαλύπτουμε την Αθήνα. Οι νυχτερινές διαδρομές μας ξεκινούν απο το εμβληματικό Four Seasons και τα εστιατόρια Mercato και Pelagos και απο εκεί στο Krabo, στο Forty, στο Blue Fish, στο Μικρoλίμανο και στην υπέροχη ψαροφαγία στου Παπαιωάννου και στο Βαρούλκο και μετά στα street bars του κέντρου, στις αυλές του Nikkei και του Balthazar και στα δροσερά στέκια των βορείων προαστίων. Οι νύχτες του Σεπτέμβρη δεν είναι ποτέ βαρετές.

Live: Η Ρένα Μόρφη είναι μια ιδιαίτερη performer με μια υπέροχη φωνή που σε ταξιδεύει νοσταλγικά στον χρόνο καταφέρνοντας να παντρέψει τους ήχους του παρελθόντος με την σύγχρονη ερμηνεία. Υπήρξε η κεντρική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi μέχρι που αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Το περασμένο Σάββατο την απολαύσαμε στην μεγάλη συναυλία που έδωσε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου κλείνοντας έτσι την καλοκαιρινή της περιοδεία. Επι δυόμιση ώρες η σαγηνευτική και πολυτάλαντη τραγουδίστρια μας ταξίδεψε απο το Μεξικό και την Κούβα, στην παλά Αθήνα του 1960 μέχρι και σήμερα.

Διατροφική εμμονή: Αν και τα σταφύλια έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή (ξέρω αρκετούς που κάνουν πεισματικά σταφυλοθεραπεία για να χάσουν κιλά και τοξίνες), η αγάπη μου για τα σύκα είναι ξεχωριστή. Ζουμερά και γλυκά αποτελούν το τέλειο γλυκό, άσε που παίρνεις και επιπλέον πρωτείνη καθώς το σύκο παγιδεύει την θηλυκή σφήκα που ξεγελιέται απο το το ένα ένζυμο που περιέχει το φρούτο και αφομοιώνει το έντομο διασπώντας τις πρωτεΐνες του. Το σύκο με απλά λόγια τρώει τη σφήκα και εμείς το σύκο μαζί με τη σφήκα!