fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νύχτες και μέρες στην φθινοπωρινή Αθήνα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τι αγαπώ αυτή την εβδομάδα

Art Athina

Σε καινούριο χώρο στην καρδιά της Αθήνας, η Art Athina, η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, για 24η χρονιά παραμένει πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό. Aπό το Σάββατο 14 έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 υποδέχτηκε τους επισκέπτες της στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου. Η κυρίως έκθεση έγινε στους βασικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου, όπου γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε βίντεο καλλιτεχνών επιλεγμένα από το Daata Editions, μια πλατφόρμα που αναθέτει βίντεο, ήχο, ποίηση και ιστοσελίδες σε μια νέα γενιά καλλιτεχνών που δουλεύουν με κινούμενη εικόνα και ήχο, το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ καθώς και ανεξάρτητους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων τον εικαστικό Νίκο Γιαβρόπουλο ο οποίος παρουσίασε μέσα απο γλυπτά και βίντεο το έργο "5 φόνοι εν καιρώ ειρήνης, 2019". Ο καλλιτέχνης θέλησε μέσα απο τους φόνους (Παύλος Φύσσας, Αλέξης Γρηγορόπουλος, Ελένη Τοπαλούδη, Βαγγέλης Γιακουμάκης, Ζάκ Κωστόπουλος) που συντελέστηκαν στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης να καταγγείλει την ανθρώπινη κτηνωδία.

Τα μπαλέτα Bejart στο Ηρώδειο

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης έδωσαν στο Ηρώδειο δύο μοναδικές παραστάσεις. Δυο χορογραφίες «σταθμοί» του Maurice Béjart, οι «7 ελληνικοί χοροί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και το περίφημο «Boléro» με την αξεπέραστη μουσική του Maurice Ravel αποθέωσαν την τέχνη του μπαλέτου. 60 καλογυμνασμένοι χορευτές παρουσίασαν τη χορογραφία του Μπεζάρ «7 ελληνικοί χοροί», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη (για πρώτη φορά στην Ελλάδα), το «Tous les hommes presque toujours s’ imaginent» από τον Ζιλ Ρομάν, διάδοχο του Μπεζάρ και το «Boléro», επίσης του Μπεζάρ, σε μουσική Μορίς Ραβέλ. Μια μοναδική παράσταση που γέμισε τα αυτιά μας υπέροχη μουσική, τα μάτια μας χόρτασαν λυγερά κορμιά και άψογες χορογραφίες και η ψύχη μας ευχαριστήθηκε ομορφιά.

Νυχτοπερπατήματα στα νότια

Τις γλυκιές νύχτες του Σεπτέμβρη το αγαπημένο Μικρολίμανο, η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη αποτελούν τις καλύτερες επιλογές για δροσερές βόλτες και δείπνο με θέα την θάλασσα. Απο το Blue Fish και το crispy λαβράκι του, στην εστέτ ψαροφαγία του Λατίνι και του Καστελόριζου, στην θέα της Ιθάκης και μετά στον Δουράμπεη, στον Παπαιώάννου, στο Βαρούλκο και απο εκεί στα Άργουρα και στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες. Αγαπημένα στέκια τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα, αυτή όμως είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσεις τις βεράντες και τις αυλές τους και να χαλαρώσεις με ένα ποτήρι δροσερό chardonnay.