fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα highlights της εβδομάδας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο συγκλονιστικός Cortes, ο ονειρικός Κορκολής και ένα νέο φιλόξενο wine στέκι στο κέντρο.

Παράσταση: Το παθιασμένο φλαμέγκο του "Βασιλιά" Joaquin Cortes στο Christmas Theater

Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια απο την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στην Αθήνα ο σούπερ σταρ Joaquin Cortes. Θυμάμαι να τον συναντώ τότε στο ξενοδοχείο King George για να κάνουμε συνέντευξη για το εβδομαδιαίο έντυπο στο οποίο εργαζόμουν εκείνη την εποχή. Εμφανίστηκε με την ανάλογη κουστωδία που αρμόζει σε έναν σταρ του βεληνεκούς του χωρίς ωστόσο ιδιαίτερες απαιτήσεις και σνομπισμούς. Λαμπερός, σπιρτόζος, χαμογελαστός με έντονα flirty διάθεση, αποδείχτηκε ένας πολύ ευχάριστος συνομιλητής, τρομερά συνεργάσιμος με τον φωτογράφο (τελειομανής και υπομονετικός) και πολύ γενναιόδωρος καθώς εκτός απο τα χειροφιλήματα, έλαβα και μια πρόσκληση για την παράσταση που έδωσε τότε στο Καλλιμάρμαρο. Την περασμένη Κυριακή τον απολαύσαμε στην σκηνή του Christmas Theater σε μια εντυπωσιακή και άκρως απαιτητική παράσταση με τίτλο Esencia. Φυσικά και δεν πρόκειται να αρχίσω τους κλισέ χαρακτηρισμούς που του αποδίδουν καθώς ο Cortes (αγέραστος) στα 50 παραμένει φαινόμενο, χορεύει καλύτερα απο ποτέ (η εμπειρία), είναι σουπερ επικοινωνιακός (κατέβηκε απο την σκηνή στη μέση της παράστασης για να χαιρετήσει τους θαυμαστές του) και εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό που τον παρακολουθεί σχεδόν υπνωτισμένο και στο τέλος εκρήγνυται ενθουσιαμένο γι αυτό το απίστευτο θέαμα που είδε στην σκηνή. Το αγόρι απο την Κόρδοβα συνεχίζει να μας ταξιδεύει σε έναν φανταστικό κόσμο και μας κάνει να φεύγουμε κάθε φορά απο τις παραστάσεις του λίγο πιο ευτυχισμένοι.

Beauty mania: Σκούρα τα πράγματα

Στα χείλη καλέ, όχι στην κυριολεξία. Μια υπερ-τάση στο μακιγιάζ που την είδαμε στα κουκλίστικα πρόσωπα των μοντέλων στην επίδειξη της Max Mara την οποία έχουν υιοθετήσει όλες όσες αγαπούν την μόδα. Τα έντονα σκούρα κραγιόν είναι το Must Have καλλυντικό για την φετινή σεζόν. Σίγουρα το μωβ σκούρο κραγιόν απευθύνεται στις πιο τολμηρές ωστόσο είναι υπέροχο και μπορεί να σταθεί τέλεια μόνο του, μόνο με λίγη μάσκαρα και ένα απαλο ρούζ. Στην αγορά υπάρχουν αρκετά ωραία dark μωβ κραγιόν που μπορείτε να βρείτε σε διάφορες τιμές και υφές. Προσωπικά αγαπώ το Matte Lip Pencil στην απόχρωση Dirty Mind της Nars αλλά και το Matte Lip Pencil της Too Faced.

Live: Σκόνη και θρύψαλα στη Σφίγγα

Ο Στέφανος Κορκολής είναι ένας μοναδικός καλλιτέχνης με ονειρική φωνή και ενα υπέροχο ρεπερτόριο. Στο νέο πρόγραμμα που παρουσιάζει τις Παρασκευές 8, 15, 22 και 29 Νοεμβρίου στη Σφίγγα με τίτλο «Μουσικές ιστορίες» ο Κορκολής ξεδιπλώνει όλο τον καλλιτεχνικό του πλούτο μέσα απο τα τραγούδια που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε. Επι τρείς ολοκληρες ώρες μαζί με την καλλίφωνη ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη μας ταξιδεύει (εκτός απο τα δικά του κομμάτια) με τις μελωδίες του Μάνου Λοΐζο, Μίμη Πλέσσα, Μάνο Χατζιδάκι. Μια ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται πως ο Κορκολής την έχει στον Δημήτρη Μητροπάνο καθώς ερμηνεύει όλα τα δημοφιλή τραγούδια του αξέχαστου λαικού τραγουδιστή. ΣΦΙΓΓΑ MUSIC THEATRE, Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, Κέντρο

Food: Στο Cardinale ξέρουν απο καλό κρασί και καλή πίτσα.

Αν αγαπάτε το By the Glass, τότε σίγουρα θα σας αρέσει το κομψό all day wine bar στην αγαπημένη Μητροπόλεως. Πρόκειται για ένα ζωντανό, φωτεινό και καλόγουστο μαγαζί, με μια ωραία φωτισμένη κάβα γεμάτη μικρά "διαμαντάκια". Το ιταλικό ταπεραμέντο είναι διάχυτο σε όλο τον χώρο, η μουσική κινείται σε ιταλικούς ρυθμούς ομοίως και η κουζίνα. Αξίζει να δοκιμάσετε φρέσκα tortelonni, τα υπέροχα είδη μοτσαρέλας και τα κροστίνι, τις ταλιατέλες καρμπονάρα και τις τραγανές πίτσες κατευθείαν απο τον ξυλόφουρνο. Μητροπόλεως 38.