fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αγαπημένα και Χριστουγεννιάτικα της εβδομάδας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το Σύνταγμα στολίστηκε (επιτέλους), η πόλη φωτίστηκε απ' άκρη σ' άκρη και όλοι μπαίνουν σε #christmasmode. Οι εκδηλώσεις, οι παραστάσεις και τα δρώμενα είναι τόσα πολλά φέτος που πραγματικά δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε ωστόσο ως γνήσιοι και έμπειροι καλοζωιστές κυκλοφορούμε χωρίς να πέσουμε στις (πολυ)διαφημισμένες παγίδες και σας προτείνουμε οτι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη.

Άρωμα: Tom Ford

Και εκεί που πίστευα πώς δύσκολα θα ξεπεράσω το Jasmine Rouge του Tom Ford το οποίο φοράω τα τελευταία δύο χρόνια ανακάλυψα το μεθυστικό (στην κυριολεξία) Soleil Blanc. Υπέροχο, αναζωογονητικό με λουλουδένια ζεστασιά κεχριμπαριού. Ένα άρωμα unisex που θυμίζει καλοκαιρινό απόγευμα με λαμπερό ήλιο που καθρεφτίζεται στην θάλασσα. Φέτος αν θέλετε να δωρίσετε ένα άρωμα για το οποίο ο παραλήπτης του θα σας θυμάται για πάντα ή απλά θέλετε να μυρίζετε συγκλονιστικά επενδύστε στο συγκεκριμένο. Θα το βρείτε στα Sephora.

Christmas food: M&S

Καλά τα πάρτι και τα gourmet γεύματα τις μέρες των Χριστουγέννων αλλά σαν τα τεμπέλικα βράδια στο ζεστό καναπέ αγκαλιά με εκλεκτές λιχουδιές και άφθονο Netflix δεν υπάρχουν. Λοιπόν έχω να σας πω οτι απο καιρό τώρα προμηθεύομαι ωραία κρασιά και αλμυρές λιχουδιές απο τα καταστήματα Marks & Spencer (στη Γλυφάδα ευτυχώς έχει δύο). Τα χριστούγεννα λοιπόν έρχονται ενισχύσεις στα ράφια του αγαπημένου καταστήματος και ο λαίμαργος ευατός μου κάνει πάρτι! Φανταστικά σοκολατάκια και μπισκότα, μοναδικά κέικ και chutneys μέχρι deli προιόντα όπως κέτσαπ με μαύρη καλοκαιρινή τρούφα, μαρμελάδα από μανταρίνι και πορτοκάλι με αφρώδη οίνο, χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με σταφίδες, χυμό μήλου, ρούμι και σέρι και τα τσιπς πατάτας με ελαιόλαδο και γεύση μαύρης τρούφας. Όλα αγαπημένα μέχρι τελικής πτώσης. Αντίο κοιλιακοί!

Ταινία: Ιστορία Γάμου

Και αφού πήραμε τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές ώρα για ταινία. Η Σκάρλετ Γιόχανσον πρωταγωνιστεί στην Ιστορία Γάμου που προβάλλεται στο Netflix και διαχειρίζεται το διαζύγιο δύο πρώην ερωτευμένων συζύγων. Και οι δύο γύρω στα τριάντα, καλλιτέχνες, στο Μανχάταν, με τη Νικόλ να παίρνει το παιδί και να μετακομίζει στο Λος Αντζελες με αφορμή ένα τηλεοπτικό ρόλο. Σιγά σιγά όλα δυσκολεύουν, οι δικηγόροι αναλαμβάνουν δράση και όλα αρχίζουν και θυμίζουν σε πολλούς γνώριμες καταστάσεις που έχουν περάσει ή έχουν ακούσει απο φίλους. Η ταινία του Νόα Μπάουμπαχ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Αλαν Ντράιβερ οι οποίοι είναι εξαιρετικοί στους ρόλους των δύο πρώην συζύγων κατάφερε να συγκεντρώσει 6 υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες.

Παράσταση: Γιούγκερμαν

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν είναι ένας τυχαίος ηθοποιός. Υποδύεται συγκλονιστικά τον Γιούγκερμαν, τον κάνει δικό του, κομμάτι του ευατού του. Είναι... ο Γιούγκερμαν. Μια παράσταση υψηλού επιπέδου με υπέροχες ερμηνείες απο όλους τους ηθοποιούς (ο Χρήστος Μαλάκης εξίσου συγκλονιστικός ώς Μιχάλης Καραμάνος), καταπληκτικά κοστούμια, προσεγμένη αισθητική, και άψογη μουσική που απολαμβάνουμε ζωντανά κατά την διάρκεια της παράστασης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά τα τεχνικά εφέ, όπως οι καταπακτές που ανοίγουν, ο κυλιόμενος διάδρομος, το μπουντουάρ στο κεντρικό σημείο του φόντου. Μια παράσταση που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν και επι 3 ολόκληρες ώρες απολαμβάνεις ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών. Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία