fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Που πας Κόμπι με τέτοιο καιρό;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Σεισμοί, ιοί, πτώσεις αεροπλάνων και αποχωρισμοί! Ο πλανήτης αποχαιρετά τον "μεγάλο" Κόμπι Μπράιαντ και όλα δείχνουν οτι το 2020 ξεκίνησε μάλλον λίγο περίεργα!

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν μας προετοιμάζει η ζωή, αυτό είναι ο θάνατος. Οι καρδιές μας είναι συνηθισμένες να εισπνέουν ριπές ενέργειας, ζωντάνιας, ευτυχισμένων αναμνήσεων και μερικές φορές απογοήτευσης. Υπάρχει άραγε ο «σωστός» τρόπος να αποδεχτούμε την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου; Ακόμα και αν αυτό δεν ανήκει στο συγγενικό ή κοντινό μας περιβάλλον; Τίτλοι τέλους για τον θρύλο του NBA, Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος απο χθές είναι νεκρός. Το απόλυτο φαινόμενο, ο ανίκητος άσος των Lakers και ένας απο τους μεγαλύτερος σουπερ σταρ του NBA, πέθανε σε ηλικία μόλις 41 ετών μαζί με την αγαπημένη του κόρη. Μια θλιβερή είδηση που σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη και "έριξε" κυριολεκτικά το twitter το βράδυ της Κυριακής.

Ο θάνατος του κορυφαίου υπεραθλητή "βύθισε" όλο τον κόσμο σε πένθος καθώς δημιούργησε ένα ανυπόφορο αίσθημα αδικίας, ένα "μούδιασμα" και έναν τρομακτικό θυμό. Ο Μπράιαντ έχασε τη ζωή του μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Ένας μεγαλειώδης αθλητής που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά μπασκετμπολιστών και απέκτησε εκατομμύρια θαυμαστές. Ο Κόμπι Μπράιαντ ολοκλήρωσε την καριέρα του ως τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA με 33.643 πόντους.

Ο θάνατος του έγινε πρώτη είδηση και σόκαρε τους πάντες γιατί εκτός απο τραγικός έγινε και με αποτρόπαιο τρόπο. Ίσως γιατί κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για ένα τόσο μακάβριο γεγονός. Ίσως ακόμα γιατί οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) ονειρευόμαστε επιτεύγματα bigger than life, όπως αυτό του Κόμπι. Ακόμα και αν δεν τολμήσουμε να τα κάνουμε ποτέ. Ακόμα και αν αποτύχουμε στην προσπάθεια, άνθρωποι σαν τον Μπράιαντ μας δινουν ελπίδα και κίνητρο για το ακατόρθωτο.

Η απώλεια του "Black Mamba" άφησε ένα κενό στην καρδιά, μια ανοιχτή πληγή σε όλους τους κοινούς θνητούς και μια απογοήτευση οτι παγκόσμιοι θρύλοι όπως ο Κόμπι δεν είναι ανίκητοι. Ακόμα και τα πιο μεγάλα είδωλα, οι πιο σπουδαίες προσωπικότητες, οι πιο χαρισματικοί και ταλαντούχοι αθλητές είναι ίσοι απέναντι στο θάνατο. Ακόμα και όταν ο θάνατος έρχεται απρόσμενα και χωρίς χρόνο για αποχαιρετισμούς. Ένας θάνατος άδικος που "έκλεψε" τόσο νωρίς και έτσι απλά έναν απο τους κορυφαίους σταρ που λάτρεψε όλος ο πλανήτης.