fbpx

Αν λαχανιάζετε εύκολα, το σώμα σας δίνει σημάδια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Διαβάστε τι μπορεί να συμβαίνει στην υγεία σας.

Όταν επιτελείτε δραστηριότες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου, ο οργανισμός αυξάνει τον μεταβολισμό του. Η κυκλοφορία δραστηριοποιείται, η αναπνοή επιταχύνεται και η αρτηριακή πίεση αυξάνει. Το λαχάνιασμα μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει οποιαδήποτε διαταραχή στις φυσιολογικές αυτές προσαρμογές του οργανισμού στην αυξημένη καταβολή προσπάθειας.

Δυστυχώς το άγχος επίσης διαταράσσει τις φυσιολογικές προσαρμογές του οργανισμού στην κόπωση και μπορεί να είναι η αιτία του εύκολου λαχανιάσματος. Ωστόσο πίσω απο το έντονο και ξαφνικό λαχάνιασμα μπορεί να κρύβονται πολύ σοβαρές παθήσεις όπως:

Η νοσογόνος παχυσαρκία

Η καρδιακή ανεπάρκεια

Η πνευμονική εμβολή

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Η αναιμία

Τα εγκεφαλικά νοσήματα

Το έντονο λαχάνιασμα και η "κομμένη" αναπνοή είναι συχνά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ειδικά σε όσους δεν βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση. Η σκληρή προπόνηση, το άγχος και το κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Σύμφωνα με τα τελευταία πορίσματα μακροχρόνιων ερευνών, η επαρκής κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Ε, βελτιώνει την υγεία των πνευμόνων, μειώνει τις φλεγμονές του αναπνευστικού, αντιμετωπίζει το άσθμα και διευκολύνει την αναπνοή.