fbpx

Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο κρεβάτι σας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Για να κοιμάστε καλύτερα

Ο βραδινός ύπνος είναι ο πιο σημαντικός καθώς μας γεμίζει ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα και παίζει βασικό ρόλο στην την ψυχική και τη σωματική μας υγεία. Για τους ενήλικες συνιστάται ο νυχτερινός ύπνος να μην είναι λιγότερος από 6 ώρες και περισσότερος από 9 ώρες. Το ζητούμενο είναι να ξυπνάμε φρέσκοι και ευδιάθετοι το πρωί και όχι κουρασμένοι και με κακή διάθεση. Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα που δεν πρέπει να πάιρνουμε ποτέ στο κρεβάτι και κάποιες συνήθειες που μας χαλάνε τον ύπνο.

Δείτε τι δεν πρέπει να παίρνετε στο κρεβάτι:

Το αγαπημένο σας σκυλάκι. Όσο κι αν αγαπάτε το κατοικίδιό σας πρέπει να έχει το δικό του κρεβάτι. Σε έρευνα που έγινε το 2014 πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων που μοιράζονταν το κρεβάτι τους με το ζωάκι τους ξυπνούσαν τουλάχιστον μια φορά μέσα στη νύχτα ενώ υπήρχαν και αρκετοί που είπαν πως δεν έκαναν καλό ύπνο όποτε είχαν και τα τριχωτά κατοικίδιά τους στο κρεβάτι.

Κοιμάστε με το παιδί σας. Αν είστε από τις μαμάδες που αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται μαζί τους, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν το κάνετε αυτό δεν κοιμάστε ποιοτικά. Τα παιδιά δεν κάνουν ήσυχο ύπνο.

Το laptop. Αφήστε τα email και την δουλειά εκτός κρεβατοκάμαρας.

Το κινητό. Μην χαζεύετε τα social media, μην παίζετε παιχνίδια στο tablet και οτιδήποτε άλλο σχετικό. Πέρα από το ότι δεν σας βοηθούν να χαλαρώσετε σε βάθος, είναι και επικίνδυνα. Έχουν ακουστεί περιπτώσεις έκρηξης κινητών κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Φαγητό. Μην τρώτε και πίνετε στο κρεβάτι, είναι δυσάρεστο να κοιμάστε με τα ψίχουλα που θα κάνετε. Αν δεν θέλετε να μοιραστείτε κάποια στιγμή το κρεβάτι σας με κατσαρίδες και μυρμήγκια, τότε καλό είναι να τρώτε στην κουζίνα και να πλένετε τα σεντόνια σας τακτικά.

Μην αφήνετε την τηλεόραση αναμμένη με την ελπίδα ότι θα σας πάρει γρηγορότερα ο ύπνος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Η ακτινοβολία της οθόνης μειώνει την παραγωγή της μελατονίνης – της ορμόνης που ευθύνεται για τον ύπνο. Οι ανοιχτές οθόνες προκαλούν «διαταραχές» στην παραγωγή της, με αποτέλεσμα να στριφογυρνάτε στο μαξιλάρι.







Διαβάστε ακόμα