fbpx

Μύθοι και πραγματικότητα για το αδυνάτισμα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αλήθεια γνωρίζετε οτι δεν χρειάζεται να κάνετε 300 κοιλιακούς για να αποκτήσετε flat κοιλιά;

Υπάρχουν δεκάδες μύθοι γύρω απο το αδυνάτισμα και την γυμναστική. Πρέπει να γυμνάζεστε έντονα; Μήπως να τρώτε μόνο μια φορά την ημέρα; Πρέπει να κόψετε τους υδατάνθρακες για να γραμμώσετε και τι είδους άσκηση να επιλέξετε για να χάσετε το περιττό λίπος;

Διαβάστε τους πιο μεγάλους "μύθους" για το αδυνάτισμα και ξεκινήστε σε νέα βάση την προπόνηση σας

Πρέπει να γυμνάζεστε έντονα για να χάσετε κιλά. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική καύση θερμίδων και ναι, στις μεγάλες εντάσεις δαπανάτε περισσότερη ενέργεια. Ωστόσο οι υψηλές εντάσεις κουράζουν εύκολα τον οργανισμό και καταπονούν το σώμα μυοσκελετικά, ειδικά αν είστε αρχάριοι.

Πρέπει να φοράτε πολλά ρούχα για να ιδρώσετε περισσότερο. Αποφύγετε τις φόρμες αδυνατίσματος καθώς είναι πολλές φορές επικίνδυνες και το μόνο που χάνετε είναι υγρά. Ντυθείτε απλά και άνετα.

Πρέπει να κάνετε δεκάδες κοιλιακούς κάθε μέρα. Για να κάψετε το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα αερόβιο πρόγραμμα σε συνδυασμό με σωστή διατροφή.

Για να χάσετε βάρος πρέπει να κάνετε αερόβια άσκηση. Είναι αλήθεια οτι η αερόβια άσκηση καίει περισσότερες θερμίδες όμως η μυϊκή ενδυνάμωση θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες ακόμα και όταν δεν γυμναζεστε.

Για να χάσετε τα κιλά πρέπει να τρώτε μία φορά την ημέρα. Mε αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα πετύχετε είναι να μειώσετε το μεταβολισμό σας. Χωρίστε τα γεύματα σε 3-5 μικρότερα σε ποσότητα.

Όσο περισσότερο ιδρώνετε στη γυμναστική, τόσο περισσότερο λίπος καίτε. Ο ιδρώτας δείχνει ότι χάνετε υγρά, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος. Δεν χάνετε όμως λίπος.

Δεν πρέπει να πίνετε νερό μετά τη γυμναστική για να μην φουσκώσετε. Πρέπει να πίνετε πολύ νερό συνέχεια. Και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.

Γυμνάζετε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να χάσετε βάρος τοπικά. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για τοπικό αδυνάτισμα, οπότε μη γυμνάζετε μόνο μία περιοχή.

Αποφεύγετε τους υδατάνθρακες. Ίσως να να χάσετε μερικά κιλά, αλλά όταν εντάξετε ξανά στη διατροφή σας τους υδατάνθρακες, θα τα ξαναπάρετε. Είναι προτιμότερο αντί για λευκά ζυμαρικά ή λευκό ψωμί αν προτιμάτε τα αντίστοιχα προϊόντα ολικής αλέσεως.