fbpx

Κρυμμένη ζάχαρη σε τροφές που δεν φαντάζεστε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και μάλιστα σε απίστευτα μεγάλη ποσότητα.

Είμαστε πολέμιοι της ζάχαρης η οποία εκτός απο την στιγμιαία απόλαυση δεν προσφέρει τίποτα σπουδαίο στον οργανισμό. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τη γραμμή και την υγεία σας είναι να κόψετε τη ζάχαρη. Ωστόσο ακόμα και αν το καταφέρετε ίσως δεν γνωρίζετε οτι ζάχαρη δεν έχουν μόνο τα γλυκά αλλά και πάρα πολλά προιόντα που δεν βάζει ο νούς σας.

Συσκευασμένοι χυμοί και φρουτοποτά
Οι περισσότεροι χυμοί που υπάχρουν στο σούπερ μάρκετ και το περίπτερο είναι γεμάτοι με σάκχαρα. Ένα ποτήρι ανάμεικτου χυμού μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 35γρ σακχάρων. To κακό είναι μάλιστα ότι τα σάκχαρα των χυμών προέρχονται συνήθως από τους συμπυκνωμένους χυμούς και τη φρουκτόζη, που αυτοί περιέχουν, η οποία απορροφάται και μεταβολίζεται πολύ εύκολα από το σώμα και συχνά κατηγορείται για παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς.

"Υγιεινά" Δημητριακά
Το ότι είναι ολικής άλεσης ή περιέχουν φυτικές ίνες, δεν σημαίνει ότι τα δημητριακά αυτά είναι υγιεινά. Αν κοιτάξετε τη λίστα με τα συστατικά τους, θα δειτε ότι τα περισσότερα περιέχουν ζάχαρη, σιρόπι γλυκόζης και σιρόπι καλαμποκιού. Μια μερίδα 30 γρ. (που κανείς δεν τρώει ποτέ τόσο λίγο) μπορεί να περιέχει από 6-12 γρ. σακχάρων.

Μπάρες δημητριακών

Περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και σιρόπι γλυκόζης.

Συσκευασμενες σάλτσες ντομάτας
Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι πολλές έτοιμες σάλτσες ντομάτας περιέχουν εκτός από τεράστια ποσότητα νατρίου και πολλή ζάχαρη. Οι περισσότερες σάλτσες περιέχουν γύρω στα 5,5 γρ. ανά μερίδα.

Το "αθώο" γιαουρτάκι με φρούτα.

Ένα κυπελάκι μπορεί να περιέχει από 15 έως 25 γραμμάρια ζάχαρης, καθώς συνήθως η γεύση φρούτων προέρχεται από μαρμελάδες και όχι από φρέσκα φρούτα.

Ketchup

Δυστυχώς η δημοφιλής sauce κέτσαπ περιέχει 4 γρ. ζάχαρης

Barbeque sauce

Δύο κουταλιές σάλτσας μπάρμπεκιου περιέχουν 10 γρ. ζάχαρης. Ξανασκεφτείτε το λοιπόν οταν βουτάτε το κοτοπουλάκι στην συγκεκριμένη σάλτσα

Κονσέρβες

ΟΛΕΣ οι κονσέρβες περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης