fbpx

Υγιείς και Fit με 5 απλές συμβουλές

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η αρχή θα γίνει από το μυαλό σας. Δεν έχετε παρά να πάρετε την απόφαση να σκέφεστε πρώτα με παρόμοιο τρόπο και στη συνέχεια να υιοθετήσετε τις μικρές αλλαγές.

Η καλή ζωή και οι υγιεινές συνήθειες απαιτούν μια συνολική αλλαγή της φιλοσοφίας η οποία είναι μια διαδικασία που σίγουρα χρειάζεται αρκετό χρόνο. Υπάρχουν όμως μικρές αλλαγές που μπορείτε να υιοθετήσετε αυτή τη στιγμή και θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να νιώθετε και να δείχνετε καλύτερες πολύ σύντομα.

Πώς θα γίνετε πιο υγιείς:

Αναπνεύστε: Όταν αγχωνόμαστε, συχνά ξεχνάμε να πάρουμε ανάσα. Όταν δεν αναπνέουμε σωστά αυξάνεται η απόκριση του σώματός μας στο άγχος και συχνά αυτό έχει ως αποτέλεσμα το συναισθηματικό φαγητό. Την επόμενη φορά που θα σας έρθει να κατεβάσετε μερικά σοκολατάκια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, κλείστε τα μάτια σου και πάρτε τρεις βαθιές ανάσες

Φρούτα και λαχανικά: Έχετε ένα μπολ με φρούτα σε ορατό σημείο, στο σπίτι ή στη δουλειά. Έρευνα δείχνει πως οι άνθρωποι που έχουν συνεχώς διαθέσιμα φρούτα τρώνε περισσότερα, λέει η Rene Ficek, διαιτολόγος και επικεφαλής διατροφής στο Sutton’s Healthy Eating του Σιάτλ.

Καταναλώστε περισσότερο νερό: Το νερό είναι απίστευτα πολύτιμο για την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση. Θα πρέπει να πίνετε νερό από τη στιγμή που ξυπνάτε μέχρι να πέσετε στο κρεβάτι, λέει η Reed. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα, ανάμεσα στις προπονήσεις και όταν μετακινείστε. Όταν το σώμα σας δεν προσλαμβάνει αρκετό νερό κάνει κατακράτηση και φουσκώνετε.

Περπατήστε: Το μεγάλο μυστικό όλων των fit γυναικών είναι το καθημερινό περπάτημα. Φορέστε τα καινούργια σας sneakers και απολαύστε μεγάλους περιπάτους, τρέξτε με τα παιδιά σας στον παιδότοπο, περπατήστε μέχρι το κοντινό μινι μάρκετ, βγάλτε τον σκύλο σας καθημερινά μια μεγάλη βόλτα.

Ενυδατώστε το δέρμα: Η σωστή ενυδάτωση είναι το «κλειδί» για μία υπέροχη επιδερμίδα και, τελικά, μία ωραιότερη εξωτερική εμφάνιση. Κάντε μάσκες ομορφιάς, βάλτε το βράδυ πριν κοιμηθείτε κρέμες προσώπου με ρετινόλη, απλώστε ενυδατικά λάδια στο σώμα, επενδύστε σε μια καλη κρέμα χεριών.