fbpx

Δοκιμάστε την κρυοθεραπεία και διώξτε τον πόνο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η δημοφιλής, απλή, αποτελεσματική και ασφαλή θεραπευτική μέθοδο που αγαπούν οι σταρ

Η μέθοδος της κρυοθεραπείας εφαρμόζεται κυρίως από τους Δερματολόγους – Αφροδισιολόγους, αλλά και από πολλούς επαγγελματίες στο χώρο του αθλητισμού και της φυσικοθεραπείας. Στις μέρες μας έχει εξελιχθεί και χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή θεραπευτική μέθοδο, χωρίς τοπική αναισθησία που επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει χωρίς περιορισμούς στις υποχρεώσεις του. Θεωρείται επίσης μοναδική αφού κατόρθωσε να υπερισχύσει πολλών άλλων εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων.

Πώς καταπολεμά τους πόνους

Η εφαρμογή τοπικού ψύχους με οποιαδήποτε μορφή, θεωρείται δικαιολογημένα μία πολύ δημοφιλής και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των κακώσεων στα μαλακά μόρια. Το τοπικό ψύχος χρησιμοποιείται επίσης με επιτυχία για την ανακούφιση του πόνου και σε τραυματισμούς από καταπόνηση. Ο στόχος είναι άλλωστε να ελαττωθεί η εσωτερική αιμορραγία και το οίδημα και έτσι να διευκολυνθεί η εξέλιξη της επούλωσης. Το ψύχος προκαλεί σπασμό στους μύες του τοιχώματος των αρτηριδίων, γεγονός που οδηγεί σε στένωση του αυλού τους και κατ” επέκταση σε καθυστέρηση της αιματικής κυκλοφορίας. Έχει διαπιστωθεί ότι το ψύχος προκαλεί μείωση της ενζυματικής δραστηριότητας του μεταβολισμού στις ψυχόμενες περιοχές, ελαττώνει το μυϊκό σπασμό, ενώ οδηγεί και σε τοπική αντίδραση αγγειοδιαστολής. Η κρυοθεραπεία στο κεφάλαιο των αθλητικών κακώσεων θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική, γιατί ο ασθενής ανακουφίζεται σύντομα από τα συμπτώματά του και αισθάνεται έτοιμος να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Η χρήση της κρυοθεραπείας είναι επιτακτική για τα πρώτα στάδια του τραυματισμού και κυρίως για τις πρώτες 48 ώρες. Η επανάληψη εστιάζεται ανά 2-3 ώρες, αν και η χρήση κάθε μισή ώρα, που ορισμένοι αναφέρουν, όχι μόνο θεωρείται υπερβολική, αλλά μάλλον είναι και αναποτελεσματική. Καλό είναι, η τραυματισμένη περιοχή να τοποθετείται ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα. Επίσης, ο αθλητής που υπέστη κάκωση πρέπει να ξεκουράζεται για να αποφύγει την επιπλέον φόρτιση και την επέκταση της βλάβης σε περισσότερους ιστούς, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δοθεί χρόνος στον οργανισμό για να ξεκινήσει τη διαδικασία της επούλωσης.

Τα οφέλη της κρυοθεραπείας είναι πολλά, καθώς χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πόνο, την αποκατάσταση από τραυματισμούς, την επιτάχυνση του μεταβολισμού, την καλύτερη πρόσληψη οξυγόνου, την απελευθέρωση των ενδορφινών από τον εγκέφαλό και τη μείωση των φλεγμονών.

Σταρ και κρυοθεραπεία

Πολλοί είναι σταρ που επιλέγουν την συγκεκριμένη μέθοδο για να διατηρούνται υγιείς και νέοι. Η Ντέμι Μουρ κάνει συχνά ολόσωμη κρυοθεραπεία, ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Τζέσικα Άλμπα και η Τζένιφερ Άνιστον έχουν ανακαλύψει τα πολλαπλά οφέλη της κρυοθεραπείας.