fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουτιές και περίοδος: Τι να προσέξετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Καμία γυναίκα δεν θέλει να είναι αδιάθετη στις διακοπές αν όμως συμβεί διαβάστε τις χρήσιμες συμβουλές υγείας.

Τι γίνεται αν αδιαθετήσετε κατά την διάρκεια των διακοπών σας; Είναι καλό για την υγεία σας να μπαίνετε στην θάλασσα με το ταμπόν και τι γίνεται με τις βουτιές στην πισίνα; Διαβάστε όλα όσα σας απασχολούν τις δύσκολες μέρες και απολαύστε ήρεμες τις διακοπές σας

Μπορείτε να κολυμπήσετε όταν είστε αδιάθετες φορώντας ταμπόν, η χρήση του όμως θα πρέπει να γίνεται πολύ σχολαστικά. Θα πρέπει να φοράτε ένα καθαρό ταμπόν πριν μπείτε στην θάλασσα και να το αλλάζετε βγαίνοντας, εφόσον δεν έχετε σκοπό να ξανακολυμπήσετε σύντομα.

Προτιμήστε καθαρές θάλασσες. Ποτέ μην ξαπλώνετε κατευθείαν στην άμμο ή στα βότσαλα, ακόμα και αν βρίσκεστε σε ακτή που μοιάζει πεντακάθαρη. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ψάθα και πετσέτα, αφού ο κίνδυνος από μια μόλυνση ελλοχεύει.

Μπορείτε να κολυμπάτε και στην πισίνα όταν είστε αδιάθετες, φορώντας ταμπόν, απλά στην περίπτωση αυτή χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή στο να είναι η πισίνα πεντακάθαρη.

Μην αφήνετε το βρεγμένο μαγιό να στεγνώνει επάνω στο σώμα σας. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας είτε ένα δεύτερο μαγιό είτε ρούχα και εσώρουχα ώστε να αλλάξετε.

Μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία. Ο λόγος που μπορεί να δείτε λίγο παραπάνω αίμα μετά την ηλιοθεραπεία είναι η χαλάρωση που υφίστανται οι μύες της μήτρας (το μυομήτριο συγκεκριμένα) όταν είστε ξαπλωμένες στον ήλιο.

Δεν είναι απίθανο ούτε σπάνιο να διακοπεί η περίοδός σας όχι μόνο την επόμενη μέρα ενός μπάνιου στη θάλασσα, αλλά και ύστερα από ένα μπάνιο στην μπανιέρα ή μετά από μια πολύ κουραστική μέρα. Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για παροδική και απολύτως φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, η οποία δεν προειδοποιεί απαραιτήτως για πρόβλημα στην υγεία σα

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για διαρροές, επειδή η ροή απορροφάται πριν εξέλθει από τον κόλπο. Απλά τοποθετήστε καινούριο ταμπόν πριν κολυμπήσετε και αλλάξτε το αμέσως μετά.

Καμία έρευνα δεν έχει καταφέρει να συνδέσει το μπάνιο στη θάλασσα με την αύξηση των πόνων της περιόδου.

Τα ταμπόν δεν εμποδίζουν τη φυσική ροή σου. Απλά απορροφούν το υγρό και το οδηγούν στο εσωτερικό τους έως ότου κορεστεί πλήρως. Το πλήρως κορεσμένο ταμπόν επιτρέπει τη ροή του υγρού μέσα ή γύρω από αυτό.

Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε όταν φοράτε ταμπόν είναι να το τοποθετείτε πάντα με χέρια καθαρά και να το αλλάζετε κάθε δύο με τρεις ώρες