fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5 τρόποι να μείνετε ασφαλείς με το αλκοόλ αυτό το καλοκαίρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του χορού, των πάρτι και … του αλκοόλ! Για να μην οδηγηθείτε στην κατάχρηση και τα hangover της επόμενης μέρας, εμείς καταγράψαμε πέντε τρόπους για να καταναλώσετε αλκοόλ αλλά να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή και υγιή .

Παρακολουθήστε τις μερίδες σας

Ένα ποτό είναι 340 ml μπύρας, 142 ml κρασιού ή 42 ml οινοπνευματωδών ποτών," λέει ο δρ Vinson. Αν καταναλώσετε 454 μπύρας σημαίνει ότι έχετε καταναλώσει τέσσερις μερίδες αλκοόλ. Δώστε προσοχή και στα μικτά ποτά - πολλα περιέχουν περισσότερες από μία μερίδες ποτών.

Γνωρίστε τα όριά σας

Μια συνήθης σύσταση είναι ότι ένας άνδρας δεν πρέπει να πίνει περισσότερα από τέσσερα ποτά σε μία ημέρα και μια γυναίκα περισσότερα από τρία . Την εβδομάδα, ένας άνδρας δεν πρέπει καταναλώσει περισσότερα από 14 ποτά - κατά μέσο όρο δύο ανά ημέρα ή λιγότερο - και επτά εβδομαδιαίως για τις γυναίκες - ένα ανά ημέρα ή λιγότερο. Μελέτες δείχνουν ότι η υπέρβαση αυτών των συστάσεων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ορίστε έναν καθορισμένο οδηγό

Τα ατυχήματα αυτοκίνητο ή με σκάφος μπορεί να είναι θανατηφόρα και η οδήγηση σε κατάσταση μέθης είναι συνταγή για καταστροφή. Εάν σκοπεύετε να πάτε εκδρομή ή να ταξιδέψετε στη θάλασσα με σκάφος βεβαιωθείτε ότι όποιος οδηγεί δεν θα πιεί καθόλου αλκοόλ. "Το κρατικό δίκαιο θεωρεί το .05 ως το ανώτατο επιτρεπτό όριο αλκοόλ αλλά ακόμα και εάν τα επίπεδα οινοπνεύματος είναι στο ήμισυ, η απόδοση μειώνεται πολύ και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος", λέει ο δρ Vinson.

Αφήστε τα ποτά για αργότερα

Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που κινείστε ενώ κολυμπάτε ή παίζετε αθλήματα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Μια μελέτη παρατήρησε πώς κάνουν κατάδυση σε μια πισίνα άνθρωποι πριν και μετά την κατανάλωση δύο ποτών. Ο τρόπος που έπεσαν στο νερό μετά το ποτό έδειχνε πως ήταν πιο πιθανό να χτυπήσουν σοβαρά το κεφάλι τους. Αν κάποιος πρόκειται να κάνει βάρκα, κολύμπι, οδήγηση καλύτερα να μην πιει καθόλου γιατί ο κίνδυνος τραυματισμού είναι απλά πάρα πολύ μεγάλος. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα, λόγω ζέστης φυσικά μπορείτε να έχετε κάτι να πιείτε μη αλκοολούχο αλλά αφήστε την μπύρα και το κρασί μέχρι να επιστρέψετε εκεί που μένετε.

Να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας ανάμεσα στα ποτά και να προσέχετε τη ζέστη

Το να καθίσετε στον ήλιο και να κάνετε ηλιοθεραπεία ενώ πίνετε, μπορεί να σηκωθείτε και να αισθανθείτε πολύ πιο ζαλισμένη από ό, τι περιμένατε. Μπορεί επειδή είστε αφυδατωμένες ή επειδή κάνει ζέστη ήπιατε μια – δυο παγωμένες μπύρες παραπάνω. Μια μπύρα όσο και αν δροσίζει δεν ενυδατώνει. Τα αλκοολούχα ποτά δρουν ως διουρητικά, πράγμα που σημαίνει ότι αφυδατώνεστε χωρίς να το καταλάβετε. Γι’αυτό για κάθε ποτό πιείτε ένα ποτήρι νερό ώστε να μένει ο οργανισμός σας ενυδατωμένος.

Περισσότερα εδώ: http://www.apolafste.ypefthina.gr/alkool-kai-odigisi/