fbpx

Το γάλα γαϊδούρας κάνει καλό και στην επιδερμίδα του προσώπου σας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Θα αναρωτιούνται όλοι για την αλλαγή που έχει συντελεστεί πάνω σας.

Στο εξωτερικό γίνεται πραγματικά πανικός με τα προιόντα περιποίησης που περιέχουν γάλα γαιδούρας. Οι αντιγηραντικές και καλλωπιστικές του ιδιότητες έχουν κάνει αυτό το ιδιαίτερο προιόν πολύ δημοφιλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γάλα της γαϊδούρας χρησιμοποιείται για βρέφη με δυσανεξία στο γάλα της μητέρας τους, ενώ έχουν παρατηρηθεί θετικές επιδράσεις του στην μείωση της χοληστερίνης, στην οστεογέννεση, τη θεραπεία της αθηροσκλήρωσης και την ανάρρωση ασθενών που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα.

Τα οφέλη του πολύτιμου αυτού προιόντος.

Πρώτα απ’ όλα περιέχει 60 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το αγελαδινό γάλα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπολείπεται σε βιταμίνες Α, D, E και του συμπλέγματος Β.

Η αυξημένη περιεκτικότητά του σε λακτόζη οδηγεί σε αύξηση του ποσοστού απορρόφησης του ασβεστίου από τον οργανισμό, ένα γεγονός σημαντικό για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της φυσιολογικής οστικής πυκνότητας του οργανισμού.

Τόσο η λακτόζη, όσο και το παράγωγό της, λακτουλόζη, ευνοούν την ανάπτυξη καλών βακτηρίων της εντερικής χλωρίδας του πεπτικού συστήματος. Οι οργανισμοί αυτοί, γνωστοί και ως προβιοτικά, είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του εντέρου. Η δημιουργία μιας φυσιολογικής χλωρίδας, ιδιαίτερα σε νεογνική ηλικία, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

Το υψηλό επίπεδο πολυακόρεστων προς κορεσμένων λιπαρών οξέων και η περιεκτικότητα του σε ω-3 και 6, το καθιστούν ένα λειτουργικό τρόφιμο για την ανθρώπινη διατροφή, πολύ περισσότερο δε για τους ενήλικες, όπου ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα αυξάνεται. Σε σχέση με το μητρικό γάλα, το γάλα γαϊδούρας περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα απαραίτητων λιπαρών οξέων για τον οργανισμό. Επιπλέον, παρουσιάζει χαμηλό ποσοστό λίπους, μόλις 1%, παράγοντας ο οποίος ευνοεί την ένταξή του στο πρόγραμμα διατροφής του ανθρώπου.

Θετική επίδραση του γαϊδουρινού γάλακτος έχει παρατηρηθεί κατά την οστεογένεση, δηλαδή τη δημιουργία οστών, τη θεραπεία της αθηροσκλήρωσης και κατά την ανάρρωση ασθενών με καρδιακά προβλήματα.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω, και αλλά πολύ περισσότερα θα μπορούσε κανείς να πει ότι το γάλα γαϊδούρας είναι ένα πιο θρεπτικό και ωφέλιμο γάλα για τον ανθρώπινο οργανισμό απ’ ότι το γάλα του προβάτου της κατσίκας ή της αγελάδας.

Συμβουλή ομορφιάς

Αν μπορείτε εφαρμόστε συχνές επαλείψεις στο δέρμα του προσώπου και του σώματος σας. Θα αισθάνεστε και θα φαίνεστε πιο όμορφες από ποτέ, κάνοντας τους άλλους γύρω σας να αναρωτιούνται για την αλλαγή που έχει γίνει πάνω σας.