fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στη Στέγη

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η εκπαίδευση έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι πολλά και σίγουρα ενδιαφέροντα. Απο το πλούσιο πρόγραμμα των συναντήσεων για το ερχόμενο τετράμηνο (μέχρι το Φεβρουάριο), ξεχωρίσαμε μερικούς κύκλους βιωματικών προγραμμάτων που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Από την αγκαλιά των γονιών στην αγκαλιά της ομάδας: Γονείς και βρέφη από 12 μηνών έως 2 ετών ενορχηστρώνονται σε ένα κινησιολογικό εργαστήριο, ανακαλύπτοντας νέους κόσμους, νέα συναισθήματα, νέες προκλήσεις των αισθήσεων με οδηγό το παιχνίδι. Αν έχετε μωρό έτοιμο να κάνει τα πρώτα του βήματα προς την εξερεύνηση του κόσμου, το συγκεκριμένο εργαστήριο με την χορογράφο/ παιδαγωγό Σάνια Στριμπάκου και την εικαστικό/ παιδαγωγό Μοίρα Ραπανάκη πραγματοποιεί πέντε κύκλους με πέντε αντίστοιχες θεματικές: την ομαδικότητα, τον χώρο, τις αισθήσεις, την φύση και τα συναισθήματα.

Κόστος συμμετοχής: 15 € το κάθε παιδί και 15 € ο κάθε γονέας (ενότητες με τρεις συναντήσεις), 20 € το κάθε παιδί και 20 € ο κάθε γονέας (ενότητες με τέσσερις συναντήσεις.

Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική: Παιδιά με νοητική υστέρηση, ηλικίας 5-7 ετών και 8-11 ετών, μαζί με τους γονείς τους, φτιάχνουν πολύχρωμες μελωδίες. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, νότες κίτρινες, πράσινες και μωβ συγχρονίζονται μαζί με ήχους και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών και έμπειρων μουσικών (Ελένη Παλλέ, Βάντα Παναγιώτου, Σπύρος Σουλαδάκης, Guido De Flaviis) αναπτύσσονται οι γλωσσικές, ακουστικές και κινητικές ικανότητες των παιδιών.

Είσοδος ελεύθερη.

Από το αυτοπορτραίτο στη selfie: Σίγουρα οι έφηβοι ξέρουν να βγάζουν selfie. Ξέρουν, όμως, πώς να βγάλουν μια αντί-selfie; Έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών αναλύουν με την εικαστικό/ ερευνήτρια Κυριακή Γονή το τι σημαίνει να σκηνοθετεί κανείς τον εαυτό του και να επιλέγει μια δεδομένη έκφραση και στιγμή, μέσα από παρουσιάσεις, ηλεκτρονικές εφαρμογές, ασκήσεις φωτογραφίας και κολλάζ. Από την Αναγέννηση έως σήμερα, οι καλλιτέχνες, αλλά και όλοι μας πλέον, πειραματιζόμαστε με την εικόνα μας και στην εποχή που οι selfies έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην ποπ κουλτούρα έχουνμε παραπάνω λόγους να το αναστοχαστούμε.

Κόστος συμμετοχής: 45 € (και για τις 5 συναντήσεις)

iDance/ χορογραφικές δοκιμές: Τρεις χορογράφοι (Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου και Μέντη Μέγα) και είκοσι χορευτές, με ή χωρίς αναπηρία, βλέποντες και μη βλέποντες, φτιάχνουν μία μεικτή ομάδα και μιλούν με την δύναμη του χορού. Η μοναδικότητα του κάθε χορευτή γίνεται το όπλο μίας ενεργούς πολυφωνίας, που ενορχηστρώνεται με μαεστρία κινητοποιώντας το σώμα, το συναίσθημα και το μυαλό. Σωστά και λάθη δεν υπάρχουν, μονάχα όρεξη για δημιουργία και επιθυμία για έκφραση.

Κόστος συμμετοχής: 96 € (και για τις 16 συναντήσεις του κύκλου)

Πηγή: athinorama.gr