fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μαγικές ιδιότητες του ξιδιού

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Διαβάστε 6 πράγματα που καθαρίζει τέλεια αυτό το ταπεινό υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Το λευκό ξίδι είναι ίσως το πιο χρήσιμο προιόν που μπορεί να έχετε στην κουζίνα σας και να μην το ξέρετε. Κάτι που είναι καλό να γνωρίζετε είναι οτι απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές από κρέας και ψάρι. Το ξίδι απομακρύνει την μυρωδιά του κρέατος και το νοστιμεύει. Όταν μαγειρεύετε ψάρι, με το που βάζετε ξίδι απομακρύνετε την ψαρίλα. Όταν καθαρίζετε το κρέας και ιδιαίτερα τα σπλάχνα, με το ξίδι μπορεί να απομακρυνθεί η δυσάρεστη μυρωδιά.
Συγκεκριμένα: Όταν μαγειρεύετε το ψάρι, βάλτε λίγες σταγόνες ξιδιού, και δεν θα μυρίζει πια ψαρίλα. Επίσης μπορείτε να καθαρίσετε το κουζινομάχαιρο, τον πάγκο και τα άλλα εργαλεία με ξύδι για να απομακρυνθεί η ψαρίλα.
Όταν καθαρίζετε τα σπλάχνα, πρώτα πλένετε με καθαρό νερό, μετά καθαρίζετε με ένα μείγμα ξιδιού και αλκοόλ, και τελικά ξεπλένετε με νερό. Για να απομακρυνθεί η μυρωδιά του αρνιού, μπορείτε πριν το μαγείρεμα, να βάλετε το αρνί σε καυτό νερό, βάζοντας ξίδι, και να το αφήσετε να μουσκέψει για λίγα λεπτά.

Διαβάστε ακόμα 6 πράγματα που καθαρίζει άψογα το ξύδι.

Λεκέδες από κρασί: Ρίξτε λευκό ξίδι σε ρούχο που σας έχει πέσει κρασί και πλύντε αμέσως. Το ρούχο σας θα καθαρίσει πριν προλάβετε να ανησυχήσετε γι’αυτό.

Καφετιέρα: Βάλτε στην υποδοχή της καφετιέρας που συνήθως τοποθετείτε νερο, 2 φλ. ξίδι. Λειτουργήστε κανονικά την καφετιέρα σας 2 φορές και θα γίνει και πάλι σαν καινούργια.

Κατσαρόλες και τηγάνια: Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub για τα μαγειρική σας σκεύη. Ανακατέψτε ίσες ποσότητες αλατιού και αλευριού και λίγο ξίδι. Με αυτό το μείγμα μπορείτε να τρίβετε άφοβα τα βρώμικα κατσαρολικά σας.

Νεροχύτες και ντουζιέρες: Το λευκό ξίδι είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του νεροχύτη και της ντουζιέρας σας. Δοκιμάστε το!

Παράθυρα Ανακατέψτε σε ένα βαποριζατέρ ίσες ποσότητες λευκού ξιδιού και νερού και δημιουργήστε το δικό σας καθαριστικό για τα τζάμια. Ψεκάστε τα τζάμια σας με αυτό και έπειτα καθαρίστε με ένα στεγνό, βαμβακερό πανί.

Φούρνος μικροκυμάτων: Αναμείξτε σε ένα γυάλινο μπολ 1 φλ. νερό και 1/4 φλ. ξίδι. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα καθαρίσει το φούρνο. Περάστε αμέσως μετά όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό, βαμβακερό πανί.