fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα καταλάβετε οτι κάποιος είναι μισογύνης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Προσοχή κάποιοι κρύβουν τον μισογυνισμό τους πολύ καλά.

Eίναι περισσότεροι απ’ όσους πιστεύουμε. Τους συναντάτε στα πιο απρόσμενα μέρη, σε μακροχρόνιες σχέσεις, σε αρραβώνες, σε γάμους, ακόμα και σε οικογένειες. Εχουν μητέρες και αδερφές, είναι κανονικοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Η αλήθεια είναι ότι λατρεύουν δύο πράγματα: τη συλλογή γυναικών και το σεξ με αυτές. Και τίποτα άλλο πέρα απο αυτά. Αγαπάνε και ερωτεύονται τον ευατούλη της και...μόνο αυτόν. Η ματαιοδοξία και η υπεροψία τους χαρακτηρίζει.

Μάθετε πως θα τους ξεχωρίσετε:

Θα ακούσετε το χαρακτηριστικό γέλιο όταν μιλά για μια γυναίκα, αλλά και το κριτικό ύφος στα λεγόμενά του και την συμπεριφορά του.

Υπάρχουν πολλοί άντρες που χαρακτηρίζονται μισογύνηδες, αλλά η κριτική μιας γυναικείας συμπεριφοράς, δεν είναι το ίδιο με το μισογυνισμό.

Η διαφορά είναι ότι ο μισογύνης άντρας, μισεί τις γυναίκες.

Χρησιμοποιούν ατάκες του στυλ «οι άντρες είναι πολυγαμικοί γιατί είναι γενετικά προγραμματισμένοι να γονιμοποιούν όσο περισσότερα ωάρια γίνεται», «οι γυναίκες ψάχνουν από τη φύση τους αυτόν που θα τους παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, γι’ αυτό θέλουν πλούσιους άντρες» ή «η επιθετικότητα των αντρών είναι κατάλοιπο της εποχής που κυνηγούσαν μαμούθ».

Ο μισογύνης παρόλο που εξυμνεί τη γυναικεία φύση, το σύμπαν του δεν έχει θέση για όσες παρεκκλίνουν από την καρικατούρα της σεμνής και τρυφερής συζύγου και μητέρας. Είναι ο πρώτος που θα αποκαλέσει μία γυναίκα «τσούλα» και θα κοιτάξει με φρίκη οποιαδήποτε δεν έχει σαν μοναδικό όνειρο ένα καλό γάμο και 2-3 κουτσούβελα -κάποια παιδικά τραύματα προφανώς την έκαναν να χάσει τον δρόμο της. Ταυτόχρονα, ανησυχεί πως κάθε γυναίκα που του λέει καλημέρα προσπαθεί να τον «τυλίξει» και να τον σύρει με το ζόρι στα σκαλιά της εκκλησίας.

Θεωρεί πως οι γυναίκες είναι πονηρές, ύπουλες, μοχθηρές και σίγουρα όχι τα θύματα του σεξισμού, μιας και τα πραγματικά θύματα είναι οι άντρες.

Ο μισογύνης δεν κατανοεί καθόλου την ανάγκη φεμινισμού, δεν αισθάνεται ότι έχει αντρικό προνόμιο, πολλές φορές κατηγορεί τις γυναίκες για αντίστροφο σεξισμό και τους κλαίγεται για το πόσο τον καταπιέζει ο αντρικός ρόλος. Θα έχει μια passive aggressive συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες και μια αντίστοιχη λατρεία απέναντι στους άντρες (brotherhood) αλλά υποστηρίζει πως είναι ουμανιστής.

Γενικά ο μισογύνης άνδρας μη σας τύχει και τον ερωτευθείτε γιατί την...βάψατε.