fbpx

Πώς θα γίνετε πιο παραγωγικοί στην εργασία σας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Συμβουλές για να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την ενέργεια σας

Ο χώρος εργασίας απορροφά μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας, ιδιαίτερα τις ημέρες που έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα απ’ ότι συνήθως. Όση όρεξη κι αν έχουμε για να βγάλουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας, κι όσο κι αν προσπαθούμε να εργαστούμε με ταχύτητα για να το καταφέρουμε, η ύφεση σωματικών και πνευματικών δυνάμεων μας εμποδίζει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερο ενέργεια. Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε με τις υψηλές απαιτήσεις που έχει η καθημερινότητα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε να αγχωνόμαστε και να πιεζόμαστε ή να ζήσουμε μια πιο ήρεμη ζωή; Πώς όμως θα καταφέρουμε να έχουμε μια ήρεμη επαγγελματική ζωή και πως θα αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας;

Τα παρακάτω tips θα σας κάνουν πιο αποδοτικούς στην εργασία σας.

Θέστε χρόνους

Αν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε και συνέχεια κάτι σας αποσπά την προσοχή, βάλτε ένα χρονόμετρο για 25 λεπτά και δουλέψτε απόλυτα αφοσιωμένοι μέχρι να χτυπήσει. Αυτό βοηθάει πολύ στο να ολοκληρώσεται ένα μέρος απο την δουλειά σας.

Φτιάξτε λίστες

Θέστε προτεραιότητες και παρακολουθήστε την πρόοδό σας. Αυτό όχι μόνο θα σας δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την παραγωγικότητά σας. Ορίστε προθεσμίες και φροντίστε να είστε αυστηροί στην τήρησή τους.

Καθαρό γραφείο

Πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας στην δουλειά πάρτε λίγο χρόνο ώστε να τακτοποιήστε τον προσωπικό σας χώρο. Το τακτοποιημένο περιβάλλον βοηθά να σκέφτεστε καθαρά, να λειτουργείτε γρηγορότερα και να ελαχιστοποιείτε τον χρόνο τον οποίο χρειάζεστε για να βρείτε αντικείμενα, όπως υποχτηρίζει ο CEO Kristoph Matthews της εταιρείας Boxbee.

Αποκτήστε στρατηγική

Η μέρα δεν πρόκειται να μεγαλώσει, αλλά εσείς θα λειτουργήσετε με στρατηγική. Δηλαδή εσείς θα ασχοληθείτε με τα πιο σημαντικά και δύσκολα projects από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2-3 το μεσημέρι. Η ώρα μετά το μεσημεριανό είναι ‘dead zone’, αφού θα έχετε φάει και θα νυστάζετε.

Βάλτε χρώμα

Διακοσμήστε το γραφείο σας με χρώματα ή με γλάστρες. Τα χρώματα βελτιώνουν την διάθεση στον χώρο εργασίας, ενώ η διάθεση βελτιώνει και αυξάνει την παραγωγικότητα. Αυτό υποστηρίζει η διακοσμήτρια εσωτερικών επαγγελματικών χώρων Jenny Gauld, η οποία μάλιστα προτείνει το μπλέ χρώμα για τους χώρους εργασίας γιατί διευκολύνει στην συγκέντρωση, ενώ υποστηρίζει ότι τα φυτά μειώνουν τους πονοκεφάλους και αυξάνουν την παραγωγικότητα κατά 30% όπως επαληθεύει και έρευνα του πανεπιστημίου A&M στο Τέξας.

Μην τσεκάρετε συνέχεια τα emails

Αγνοήστε τις συνεχείς ενδείξεις που πετάγονται στο κάτω μέρος του υπολογιστή και ελέγχετε τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα κι όχι κάθε φορά που έχετε ένα νέο μήνυμα γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο αποσπάται η προσοχή σας.