fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitness tips για να μην πάει χαμένη η προπόνηση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Γνωρίζετε οτι το μάσημα της τσίχλας δεν σας επιτρέπει να αναπνέετε σωστά;

Τα λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο τις περισσότερες φορές συμβαίνουν απο άγνοια ή απο απροσεξία. Ωστόσο οι συνήθειες που έχουμε είναι αυτές που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Δεν είστε βέβαια ούτε οι πρώτοι, ούτε και οι τελευταίοι που κάνουν λάθη.

Διαβάστε παρακάτω τα κλασικά και συνεχώς επαναλαμβανόμενα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι στο γυμναστήριο.

Αν είστε σε ομαδικό μάθημα δεν πρέπει να κάνετε τα "δικά σας" γιατί έτσι αποπροσανατολίζετε και τους υπόλοιπους και σπάνια πετυχαίνετε τον στόχο της προπόνησης.

Μην ασχολείστε συνέχεια με το κινητό. Πολλές φορές κάνουμε ασκήσεις που πιάνουν αρκετό χώρο και βλέπουμε ανθρώπους με ακουστικά στα αυτιά και κινητό στο χέρι να έρχονται και να βάζουν το στρώμα τους στον διάδρομό μας και να αρχίζουν να κάνουν δικές τους ασκήσεις.

Καλό θα ήταν να μη φεύγετε στη μέση του μαθήματος. Δεν αρέσει καθόλου στον γυμναστή και εσείς παιρνάτε μια εικόνα κακομαθημένης ντίβας.

Φοράτε τα λάθος παπούτσια. Δεν είναι όλα τα sneakers κατάλληλα για όλα τα σπορ.

Δεν αλλάζετε ρούχα μετά την προπόνηση. Ακόμα και αν δεν ιδρώσατε αρκετά, πρέπει να ξέρετε ότι τα ρούχα με τα οποία μόλις γίνατε μούσκεμα είναι γεμάτα βακτήρια. Επιπλέον φλερτάρετε σοβαρά με την πνευμονία.

Δεν κάνετε αποθεραπεία. Μετά την άσκηση, πέραν των διατάσεων που είναι απαραίτητες για τους μύες σου, πηγαίνετε στο διάδρομο και τρέξτε σε χαμηλή ταχύτητα για 5-10 λεπτά. Θα γλιτώσετε από πιασίματα και μυικούς τραυματισμούς.

Δεν πίνετε αρκετό νερό. Πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο μετά από μια προπόνηση για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας ενυδατώνεται σωστά. Ένα ρόφημα που μπορεί να αυξήσει τους ηλεκτρολύτες και τα επίπεδα γλυκογόνου σας είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί.

Μασάτε τσίχλα κατά την διάρκεια της προπόνησης γιόγκα. Η τσίχλα δεν σας επτρέπει να αναπνεύσετε σωστά.

Μην πιέζεστε παραπάνω απο όσο μπορείτε. Σεβαστείτε και ακούστε το σώμα σας.

Δεν κάνετε προθέρμανση πριν απο την άσκηση. Πολύ σοβαρή αιτία τραυματισμού.