fbpx

Κλιματισμός και καύσωνας: Πώς θα κάνετε σωστή χρήση για οικονομία και δροσιά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Για να μην σας έρθει φουσκωμένος ο λογαριασμός του ρεύματος και να μην πάθετε ψύξη!

Καλοκαίρι, ζέστη, υψηλές θερμοκρασίες και όλοι αναζητάμε την δροσιά ενός κλιματιστικού για να χαλαρώσουμε και να προστατευθούμε απο τον καύσωνα. Τι πρέπει να προσέξουμε για να απολαμβάνουμε μια καθαρή και φρέσκια ατμόσφαιρα στο σπίτι μας; Μπορεί η λάνθασμένη χρήση κλιματιστικού να μας φέρει δυσάρεστο πονοκέφαλο και δύσπνοια;

Τι να προσέξετε όταν ανάβετε το κλιματιστικό

Τα πολλά άτομα σε ένα μικρό χώρο κάνουν δυσάρεστη την ατμόσφαιρα.

Οι μοκέτες και τα χαλιά καθώς έχουν σκόνη και μικρόβια.

Ο καπνός τουτσιγάρου και τα γεμάτα τασάκια.

Να μην γίνεται σωστή και τακτική συντήρηση στο κλιματιστικό.

Όλα τα αιωρούμενα σωματίδια, οι οργανικές ενώσεις και τα μικρόβια βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και δρουν εις βάρος της ανθρώπινης υγείας.

Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω είναι υπνηλία, πονοκέφαλος, χαμηλή ενεργητικότητα και παραγωγικότητα, δύσπνοια κ.λπ. Εκτός από αυτά, συχνά τα κλιματιστικά θεωρούνται υπεύθυνα και για ψύξη, κρυολόγημα, πιάσιμο όταν ο αέρας ψύχεται επικίνδυνα και στοχεύει σε ευαίσθητα σημεία του σώματος, όπως η πλάτη, η μέση, ο λαιμός, το κεφάλι.

Ποιά είναι η σωστή χρήση

Φροντίστε να διακόπτετε συχνά τη χρήση του κλιματιστικού και να ανανεώνετε τον αέρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Φροντίστε να μην πέφτει ο ψυχρός αέρας απευθείας πάνω σας, προκαλώντας σας ψύξη.

Δεν πρέπει να τοποθετείται σε ύψος μικρότερο των 2 μέτρων. Έτσι, η λειτουργία του κρίνεται αποτελεσματική, χωρίς να ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία του χρήστη.

Τι να προσέξετε για οικονομία

Ρύθμιστε σωστά τη θερμοκρασία του για να μην καίει! Το χειμώνα η συσκευή πρέπει να ρυθμίζεται σε θερμοκρασίες 21-23 βαθμούς ενώ το καλοκαίρι 26-27. Αυτές οι τιμές εξασφαλίζουν την οικονομικότερη λειτουργία του κλιματιστικού και δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Μην αμελείτε την τακτική συντήρηση και τον καθαρισμό του. Αν το χειμώνα το δουλεύετε non stop, μπορεί να βγάλει βλάβες ή να καίει περισσότερο, σε περίπτωση που δεν το «φροντίσετε» σωστά!

Για μέγιστη απόδοση & οικονομία επιλέγετε inverter, δηλαδή τις συσκευές ενεργειακής κλάσεως Α+ !







Διαβάστε ακόμα