fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυσικοί χυμοί: τι πρέπει να γνωρίζετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Για να απολαμβάνετε τα θρεπτικά στοιχεία χωρίς την περιττή ζάχαρη.

Δυστυχώς οι έντονοι ρυθμοί ζωής δεν μας επιτρέπουν την πρόσληψη 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Γι’ αυτό οι χυμοί μπορούν να βοηθήσουν. Οι σταρ του Hollywood και οι fitness guru επιλέγουν σούπερ θρεπτικούς χυμούς καθημερινά για να παραμένουν ενυδατωμένοι και λεπτοί. Το καλύτερο με τους χυμούς είναι η ποικιλία τους! Κανένας χυμός δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Μπορείτε να αλλάξετε τα συστατικά κάθε φορά και να έχετε έναν χυμό ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία σας. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τη χώρα προέλευσης, τα φρούτα μπορεί να έχουν διαφορετική γεύση (πιο γλυκά/πιο όξινα) κάθε φορά.

Τα οφέλη των χυμών.

Αυξάνουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Είναι γρήγοροι και φορητοί. Προετοιμάστε τον χυμό σας πριν φύγετε από το σπίτι και θα έχετε ένα έτοιμο θρεπτικό ρόφημα για όλη την ημέρα. Είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό για τις απογευματινές ώρες.

Μειώνουν την πρόσληψη ινών. Οι χυμοί παρέχουν τα επιθυμητά επίπεδα ινών για αυτούς που πρέπει να τα περιορίσουν στη διατροφή τους, ενώ είναι ιδανικοί για όλους αυτούς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή παρόμοιες παθήσεις του πεπτικού συστήματος.

Περιέχουν φυσικά σάκχαρα. Κάθε φορά που λαχταράτε ένα σνακ με ζάχαρη, απλά πιείτε ένα χυμό. Τα φυσικά σάκχαρα του χυμού θα σας δώσουν την ίδια ενέργεια με τη ζάχαρη, ενώ θα ζωντανέψουν τα επίπεδα ενέργειάς σας και θα σε αναζωογονήσουν χωρίς τα τεχνητά χημικά και σάκχαρα των επεξεργασμένων σνακ.

Συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου. Ένα ποτήρι χυμού είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που ωφελούν την υγεία, βελτιώνουν τις επιδόσεις και προλαμβάνουν τον καρκίνο (ειδικά αν πρόκειται για βιολογικά φρούτα και λαχανικά). Θα έπρεπε να τρώτε κιλά από φρούτα και λαχανικά στη φυσική τους μορφή για να καταναλώσετε την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Μερικοί χρησιμοποιούν τη δίαιτα με χυμούς για αποτοξίνωση και καθαρισμό του σώματος από συσσωρευμένες τοξίνες και επιζήμια λιπαρά.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους. Προτιμήστε να πιείτε ένα παγωμένο γλυκό νέκταρ φρούτων αντί για ένα κρεμώδες μιλκσέικ ή ένα χημικό αεριούχο ποτό και θα αυξήσετε το θρεπτικό σας φορτίο, ενώ θα μειώσετε τις θερμίδες σας.

Τα παρακάτω φρούτα και λαχανικά περιέχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από όλα τα υπόλοιπα. Όπως είναι γνωστό τα αντιοξειδωτικά, είναι ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, παράγοντα που κατ΄ εξοχήν ευθύνεται για τη διαδικασία της γήρανσης.

Τρόφιμο Αντιοξειδωτικές μονάδες

Ξερά Δαμάσκηνα 5,770

Σταφίδες 2,830

Μύρτιλα 2,400

Βατόμουρα 2,036

Λαχανίδες 1,770

Φράουλες 1,540

Σπανάκι 1,260

Φύτρα από 980

λαχανάκια Βρυξελλών

Φρέσκα Δαμάσκηνα 949

Φύτρα τριφυλλιού 930

Μπρόκολο 890

Παντζάρια 840

Πορτοκάλια 750

Κόκκινες γλυκές πιπεριές 710

Κόκκινα σταφύλια 739

Κεράσια 670