fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτσι θα διώξετε τους λεκέδες απο τις λοσιόν και το αντηλιακό απο τα αγαπημένα σας φορέματα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Εμπιστευτείτε μας καθώς υπάρχουν σίγουροι και αποτελεσματικοί τρόποι.

Οι λοσιόν, τα αντηλιακά κι οι κρέμες έχουν ως βάση το λάδι. Φυσικά κα τα χρειζόμαστε καθώς ενυδατώνουν το δέρμα και το προστατεύουν απο τον ήλιο. Το κακό είναι οτι δύσκολα απομακρύνονται απο τα ρούχα και ιδιαίτερα απο τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φορέματα. Γι’ αυτό χρειάζεστε ένα απορρυπαντικό για την απομάκρυνση του λεκέ, το οποίο θα περιορίσει το λάδι, προκειμένου να τον απομακρύνει. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε λεκέ από λοσιόν μαυρίσματος, αντηλιακό, λανολίνη, λάδι μαυρίσματος ή αντηλιακό σε σπρέι.

Σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να καταστραφούν τα ευαίσθητα μεταξωτά αέρινα φορέματα γι'αυτό κάθε φορά που γεμίζουν λεκέδες απο τις διάφορες κρέμες επικρατεί ένας μικρός πανικός. Διαβάστε πώς θα απαλλαγείτε απο τους λεκέδες χωρίς να καταστρέψετε τα ευαίσθητα σύνολα σας.

Τρίψτε πολύ απαλά το σημείο με τον λεκέ με σαπούνι Μασσαλίας.

Βάλτε πλυντήριο στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία που ενδείκνυται για το ύφασμά που λερώθηκε.

Μόλις αντιληφθείτε το λεκέ τοποθετήστε το ρούχο σε αλατόνερο με μερικές σταγόνες αμμωνία.

Μουλιάστε το σημείο που έπεσε το αντηλιακό με λίγο χυμό λεμονιού.

Όταν πρόκειται για λεκέδες που προκαλούνται από τα φίλτρα UV, ναι, μπορεί να πλένετε με λάθος τρόπο. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λευκαντικά πλυντηρίου και πλένουν τα ρούχα τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, για παράδειγμα, ελπίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των λεκέδων. Για την ακρίβεια, δεν το κάνει. Εντείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγετε τα λευκαντικά πλυντηρίου ή τα απορρυπαντικά σε σκόνη. Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες που προκαλούνται από αντηλιακά προϊόντα, συνιστούμε να πλένετε το ύφασμα χωρίς απορρυπαντικό στους 30 βαθμούς Κελσίου και έπειτα να το πλένετε με υγρό απορρυπαντικό στους 30 βαθμούς Κελσίου.