fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψεύτικες βλεφαρίδες: τι πρέπει να προσέξετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Οι μόνιμες βλεφαρίδες είναι υπέροχες αλλά κρύβουν κινδύνους.

Ας μη γελιόμαστε, το αποτέλεσμα των ψεύτικων βλεφαρίδων είναι πολύ αποτελεσματικό και έχει διάρκεια. Όλες έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή να βάλουμε μόνιμες ψεύτικες βλεφαρίδες για να δείχνουμε πιο όμορφες και γοητευτικές. Ωστόσο πριν κλείσετε ραντεβού για να "πειράξετε" τις βλεφαρίδες σας, διαβάστε τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε καθώς πρόκειται για μία μέθοδο που μπορεί να σας χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, παράλληλα όμως υπάρχει ο κίνδυνος να σας προκαλέσει μόλυνση και αλλεργικές αντιδράσεις.

Για το δυσάρεστο αυτό ενδεχόμενο προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες, μετά από τα αυξημένα κρούσματα οφθαλμοπαθειών μεταξύ των γυναικών που χρησιμοποιούν τα extensions, καθώς συχνά προκαλούν υπεραιμία στα μάτια, έλκος του επιπεφυκότα, πρήξιμο και φαγούρα.

Προσοχή, εμπιστευτείτε μόνο πιστοποιημένους τεχνικούς.

Τις πρώτες μέρες θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή, μέχρι να στεγνώσει πλήρως η κόλλα. Την πρώτη μέρα καλό θα ήταν να αποφύγετε τελείως την επαφή των ματιών με το νερό, ενώ μέχρι την τρίτη μέρα δεν θα μπορέσετε να κολυμπήσετε ή να μπείτε σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία.

Οι κόλλες που χρησιμοποιούνται μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία στα μάτια, καθώς μερικές περιέχουν φορμαλδεΰδη, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Ντόριν, ειδικό στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών από τον Ιατρικό Όμιλο True & Dorin στη Νέα Υόρκη.

-Στις κόλλες μπορεί επίσης να παγιδευτούν παθογόνα μικρόβια που προκαλούν βακτηριακές, ιογενείς ή μυκητιασικές μολύνσεις.

-Ο πιο σοβαρός κίνδυνος όμως, είναι να χάσετε τις δικές σας βλεφαρίδες, καθώς το βάρος των συνθετικών βλεφαρίδων καταπονεί τον θύλακα των φυσικών βλεφαρίδων, με συνέπεια οι τελευταίες να λεπταίνουν και σε περίπτωση συστηματικής χρήσης να πέφτουν.