fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήπως πρέπει να βάλετε πιπέρι στο...τραπέζι σας;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δεν φαντάζεστε πόσο καλό κάνει στην υγεία

Το πιπέρι, όπως και το αλάτι, κατέχει εξέχουσα θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου, λόγω της ιδιαίτερης νοστιμιάς που δίνει στα φαγητά. Εκτός απο υπέροχη γεύση στο φαγητό μπορεί να σας χαρίσει και περισσότερη υγεία, και μάλιστα όχι μόνο σε έναν τομέα. Η κατανάλωση πιπεριού πάντοτε με μέτρο και χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε υπερβολές, μπορεί να δώσει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας.

Τα οφέλη απο την κατανάλωση πιπεριού

Ένα από τα φυσικά συστατικά της ποικιλίας καγιέν είναι και μία ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία επιδρά καταλυτικά στον πόνο και ανακουφίζει τον οργανισμό.

Το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, οπότε δρα ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις που μπορεί να ταλαιπωρούν τον οργανισμό σας.

Η κατανάλωσή πιπεριού σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά ασθένειες που προκαλούνται από τα βακτήρια, όπως η διάρροια και η δυσκοιλιότητα.

Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά.

Δρα κατά του τυμπανισμού και των αερίων, αλλά και της δυσφορίας στο στομάχι.

Το πιπέρι αποτελεί ένα από τα καλύτερα φάρμακα για την περίπτωση του βήχα, μιας και βοηθά στον καλύτερο ρυθμό ροής της βλέννας που σας ταλαιπωρεί.

Κάνει detox στο σώμα. Το πιπέρι βοηθά την διαδικασία της εφίδρωσης, που αποτελεί ακόμα μια μέθοδο αποβολής των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό.

Η χρήση του πιπεριού καγιέν στο φαγητό μειώνει την όρεξη και αυξάνει την τάση για κατανάλωση περισσότερου νερού, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στην αύξηση της απώλειας βάρους.

Η πιπερίνη που περιέχει, έχει την ιδιότητα να τονώνει το νευρικό σας σύστημα και να βοηθά στην ομαλότερη λειτουργία του.

Έχει την ιδιότητα να «ανοίγει» τις αρτηρίες που οδηγούν στην καρδιά. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση εμφράγματος.

Έχει την ιδιότητα να διεγείρει εντονότερα τις γευστικές απολήξεις της γλώσσας, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός σας να στέλνει μηνύματα για παραγωγή περισσότερου υδροχλωρικού οξέος, ουσία που συμβάλλει στην πέψη χωρίς προβλήματα.

Το πιπέρι καγιέν προλαμβάνει και ανακουφίζει τα συμπτώματα των ημικρανιών.