fbpx

Super ιδέες - Δες τι δώρο θα κάνεις στους γονείς σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μπορεί εκείνοι να θέλουν για δώρο ένα... εγγονάκι, ωστόσο, φέτος θα περιοριστούν σε κάτι λιγότερο ακριβό!

Κυρίες μου οι γιορτές όλο και πλησιάζουν. Καιρός να... χτυπήσετε τα καταστήματα, δε νομίζετε; Στο bf, στην κολλητή και στους υπόλοιπους φίλους σας ξέρετε τι θα αγοράσετε, τι γίνεται όμως με τους αξιότιμους γονείς σας;

Πάλι θα χαρίσετε στον πατέρα σας πουλόβερ, ταμπακιέρα ή κάποιον αναπτήρα; Πάλι κολόνιες, μαντήλια και ζακετούλα στη μαμά σας; Μήπως φέτος ήρθε η ώρα να πρωτοτυπήσετε;

Αν δεν θέλετε να τους ρωτήσετε, γιατί μπορεί να σας μπερδέψουν ακόμη πιο πολύ, υπάρχουν πάντα σούπερ ιδέες που ακόμη δεν έχετε εξαντλήσει...

Φύγαμε για... shopping!

Μια οικονομική λύση είναι να τους κάνετε δώρο μια έξοδο σε ένα εστιατόριο. Μπορείτε να αγοράσετε δωροεπιταγές και να τις στείλετε ηλεκτρονικά. Αν πάλι οι γονείς σας δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, τυπώστε τη εσείς και δώστε την σε έναν ωραίο φάκελο. Θα περάσουν όμορφα και θα το ευχαριστηθούν. Μπορείτε να βρείτε πολύ καλές τιμές- από σαράντα ευρώ για δύο άτομα.

Αν διαθέτετε μεγαλύτερο budget, υπάρχουν καλές ευκαιρίες για εκδρομές σε τουριστικά γραφεία. Αρκεί οι γονείς σας να είναι ταξιδιωτικοί τύποι. Αν μάλιστα έχουν βγει στη σύνταξη και μπορούν ανά πάση ώρα και στιγμή να κάνουν χρήση του δώρου σας, μπορείτε να πετύχετε πολύ καλά πακέτα τις λεγόμενες «νεκρές» περιόδους. Δοκιμάστε προορισμούς στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, που είναι οικονομικοί κι έχουν ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα, το Βελιγράδι, ή το Βουκουρέστι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους προσφέρετε αεροπορικά εισιτήρια. Κάποιες εταιρείες έχουν ναύλους ακόμα και με 20-30 ευρώ. Έτσι θα τους δώσετε τη δυνατότητα να ξεσκάσουν και να αποκτήσουν μια ωραία εμπειρία.

Αν οι γονείς σας είναι φιλότεχνοι, μπορείτε να τους αγοράσετε εισιτήρια για το θέατρο, ή κάποια συναυλία του γούστου τους, και να τους τα προσφέρετε. Είναι πολύ εύκολο, αρκετά οικονομικό σε σχέση με οτιδήποτε άλλο και ψυχαγωγικό. Πολλά θέατρα δε έχουν εισιτήρια της τάξης των 10-15 ευρώ, οπότε συμφέρει.

Ένα δώρο που εκτιμούν πολύ οι μαμάδες είναι οι επιταγές για σπα, περιποίηση προσώπου, ή μασάζ. Μπορείτε να τις βρείτε σε μεγάλα ξενοδοχεία και οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το τι θα επιλέξετε. Προσέξτε και διαλέξτε ένα μέρος που να είναι κοντά στον τόπο κατοικίας τους, γιατί το πιθανότερο είναι πως το δώρο σας θα πάει χαμένο, αν πρέπει να ξενιτευτούν. Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε μετρό, ή είναι εύκολα προσβάσιμα με συγκοινωνίες, ενδείκνυνται περισσότερο.

Αν οι γονείς σας πια έχουν τόσο ελεύθερο χρόνο που δεν ξέρουν τι να τον κάνουν, κάντε τους δώρο μια συνδρομή σε ένα γυμναστήριο, ένα μάθημα ζωγραφικής ή κεραμικής, κατασκευής κοσμημάτων, ή ανακαλύψτε μια δραστηριότητα που τους ενδιαφέρει. Δείτε τι επιλογές υπάρχουν στη γειτονιά που μένουν. Συνήθως όλοι οι δήμοι έχουν εργαστήρια και αν ψάξετε θα βρείτε κάτι, που θα τους ξεκουνήσει από το σπίτι και θα τους κάνει δημιουργικούς.

Αν πάλι έχετε διαπιστώσει ότι τελευταία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την τεχνολογία και έχετε την οικονομική άνεση, πάρτε τους ένα iPad. Είναι χρήσιμο, θα τους απασχολήσει ώρες ατελείωτες και θα σας ευγνωμονούν. Αν δεν μπορείτε να το αγοράσετε μόνοι σας κι έχετε αδέρφια, μοιραστείτε τα έξοδα, γιατί πραγματικά είναι ένα δώρο που οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι λατρεύουν. Τους κάνει να νιώθουν ακόμα νέοι.

Φυσικά τα βιβλία είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή. Όμως ρίξτε πρώτα μια ματιά στη βιβλιοθήκη τους, για να μην χρειαστεί να τρέχετε για αλλαγές. Όταν επιλέγετε ένα βιβλίο για να το κάνετε δώρο, μην σκέφτεστε τι αρέσει σ ' εσάς, αλλά θυμηθείτε τι προτιμούν εκείνοι. Αν πάλι δεν έχετε ιδέα για τα γούστα τους, όταν θα βρεθείτε στο πατρικό σας, δείτε τι τίτλοι κυκλοφορούν και κινηθείτε αναλόγως.

Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ μικρός, μην στενοχωριέστε. Μπορείτε να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας, ένα άλμπουμ, για παράδειγμα, με φωτογραφίες από όλες τις περιόδους της ζωής σας μαζί τους. Οι γονείς σας θα συγκινηθούν, γιατί θα τους ξυπνήσετε αναμνήσεις και θα εκτιμήσουν τη χειρονομία σας και το χρόνο που αφιερώσατε γι' αυτούς. Αν μάλιστα έχετε παιδιά, μπορείτε να τα βάλετε να τους ζωγραφίσουν ή να κάνουν κατασκευές. Θα λατρέψουν ό,τι κι αν προέρχεται από τα εγγονάκια τους.