fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρες & Nύχτες στην Αθήνα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Θεατρικές παραστάσεις, εναλλακτικές σκηνές, συναυλίες, νέα εστιατόρια, καινούργια στέκια, Αυτή είναι η πιο ζωντανή εποχή της πόλης.

Food: Stories Urban Bistronomy

Εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της πόλης, δίπλα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στον τρίτο όροφο του νέου ξενοδοχείου «Editor Athens» βρίσκεται ένα εξαιρετικό εστιατόριο που πραγματικά αξίζει να ανακαλύψετε. Μοναδική θέα στην πόλη, εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα απ' άκρη σ' άκρη, φυσικό ξύλο, λουλούδια και ωραία φωτιστικά πάνω απο τα τραπέζια συνθέτουν το διακοσμητικό σκηνικό του μαγαζιού. Η μουσική ωραία, κινείται σε 90's ύφος και είναι (επιτέλους) στα σωστά ντεσιμπέλ. Το φαγητό είναι απλά υπέροχο, ο σεφ έχει κέφια και τα πιάτα είναι το ένα καλύτερο απο το προηγούμενο. Δοκιμάστε τον μπακαλιάρο με ρίζα μαιντανού, τη βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου, την σφυρίδα με μαγιονέζα ταραμά, λαχανικά και αυγοτάραχο και το λαυράκι με κρέμα αγκινάρας. Stories Urban Bistronomy: Ξεν. «Editor Athens», Βορέου 5-7 & Καρόρη, Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

See and be Seen: Brasserie Lorraine

Το νέο στέκι που κυριολεκτικά δεν βρίσκεις τραπέζι ούτε καθημερινή είναι το νέο french restaurant στο Κολωνάκι. Μια ατμοσφαιρική μπρασερί, με casual sic αισθητική, ταπετσαρίες, πολυελαίους και κεριά κατάφερε μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα να συγκεντρώσει το πιο κομψό και κοσμογυρισμένο κοινό της Αθήνας και να γίνει talk of the town. Εδώ ταιριάζει απόλυτο η φράση "Πές μου που τρώς να σου πώς ποιός είσαι". Το φαγητό είναι πολύ καλό, θα μπορούσε όμως και να "πετάει", η μουσική είναι ωραία αν και περισσότερο δυνατή απο όσο θα ταίριαζε σε ένα τέτοιο χώρο και το live αν και αξιοπρεπές, νομίζω οτι αν έλειπε δεν θα το παρατηρούσε κανείς, καθώς στην σάλα επικρατεί κοσμική λαίλαπα και το See and be Seen γνωρίζει ξανά μεγάλες δόξες. Εννοείται πως θα πάμε αρκετές φορές ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί η χειμερινή σεζόν, όχι μόνο για την κεφάτη ατμόσφαιρα και την κοσμική αύρα που διαθέτει η μπρασερί αλλά και για το φανταστικό μεδούλι με λεπτές φέτες βοδινού φιλέτου, το υπέροχο ριζότο και το πικάντικο ταρταρ. Brasserie Lorraine: Σπευσίππου 1Α, Κολωνάκι, Αθήνα

Fashion: Tom Ford for ever

Και πιο...Bella πεθαίνεις. Κόπηκαν οι ανάσες στην επίδειξη του σουπερ ταλαντούχου Τεξανού σχεδιαστή τόσο απο τις απίθανες δημιουργίες του όσο και απο τους A-list σταρ που βρέθηκαν στις πρώτες σειρές. Ήταν όλοι εκεί! Η Jennifer Lopez, η Renée Zellweger, οι Jenners, η Kate Hudson, η Liberty Ross, η Miley Cyrus και η Demi Moore έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ο Tom Ford εκτός απο λατρεμένος σχεδιαστής, είναι ένας υπέροχος άντρας που αγαπάει τις αληθινές γυναίκες, σχεδιάζει τα πιο σέξι σύνολα, κυκλοφορεί τα πιο απίθανα αρώματα και είναι μια σουπερ extravagant "περσόνα" που έχει πεί το κορυφαίο, «Δεν μου αρέσει το μεσημέρι. Βγάλτε μία φωτογραφία οπουδήποτε στον κόσμο μεσημέρι. Θα φαίνεστε σαν κόλαση. Όλοι φαίνονται σαν κόλαση. Εκτός αν είσαι 18 ετών και κάτω. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν είσαι στα καλύτερά σου". Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί οτι η αποστροφή του Ford στα πολλά φώτα οδήγησαν τους υπεύθυνους του Tower Bar στο Λος Άντζελες να απευθυνθούν σε ηλεκτρολόγο για να προσθέσουν ειδικό διακόπτη, ώστε μόλις φθάνει ο σχεδιαστής μόδας στο τραπέζι που είναι πάντα κρατημένο για εκείνον να σβήνουν τα φώτα. Είδωλο!

Παράσταση: Ο κόσμος είναι Ένας

Είκοσι ποιήματα του Γιάννη Ριτσου, μια ατμοσφαιρική ambient κατάσταση, επεξεργασμένες φωνές, μια μεγάλη ζωντανή εγκατάσταση με εκπληκτικά βίντεο απο τον Νίκο Πατρελάκη και φυσικά η πρωτότυπη μουσική του αγαπημένου Κωνσταντίνου Β. Για όσους βρεθήκαμε σε μια απο τις 4 συνολικά παραστάσεις που έδωσε ο ανατρεπτικός δημιουργός στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πριν απο λίγες μέρες στο ΚΠΙΣΝ ήταν μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία. Το ηλεκτρονικό σύμπαν του συνιδρυτή των θρυλικών Στέρεο Νόβα στα καλύτερα του.